March 19, 2007

ZUCCHINI UMPLUTI

Recipe by Laura
  • 500 g carne macinata(porc+vita)
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 6 zucchini tinerei-subtirei
  • 1 doza mare de rosii fara piele(sau 2 doze mici )
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • frunze de busuioc
  • ramurele tinere de oregano
  • 200 g cascaval


Se toaca ceapa si usturoiul, se pun la calit în ceva ulei de masline.
Cînd ceapa e putin transparenta, se adauga carnea macinata. Se amesteca în timp ce se prajeste.

Cînd carnea e rumenita, adaugati rosiile, frunzele de busuioc si ramurelele de oregano,
amestecati si lasati sa fiarba putin, pîna se îngroasa sosul.

Între timp pregatiti zucchini. Se spala se taie coada, apoi se taie în jumatate pe lungime.

Cu o lingurita sau cu o alta ustensila de scobit, scoateti mijlocul/miezul.

Pregatiti în tava pe hîrtie de copt în asteptarea sosului .

Miezul se mai toaca dupa dorinta si plac.

Se pune într-o tigaie cu o lingurita de ulei de masline la prajit pîna devin aurii.
Se sareaza, pipereaza.

Se adauga sosul de carne cu rosii (eu am adaugat cam jumatate din sos).

Se amesteca si se mai lasa 1-2 minutele pe foc.

Apoi se umplu zucchini.

Se presara cascavalul ras deasupra (am folosit Gouda) si se dau la cuptor la 170 °C timp de 20-30 minute. Daca brînza înca nu e aurie, ridicati temperatura si porniti ventilatia (asa am facut eu), si i-am lasat înca putin pîna s-a rumenit cascavalul.

Buni! 

No comments:

Post a Comment