July 10, 2010

Terina de piersici,pe oglinda de zmeura

Pfirsich-Terrine auf Himbeerspiegel






Jeleul de fructe

Pfirsichgelee


  • 300 g pulpa de piersici______________300 g Pfirsich-Fruchtfleisch
  • 50 g zahar(sau dupa gust)___________50 g Zucker
  • 1/2 lamîie(sucul)__________________1/2 Zitrone(Saft)
  • 10 g agar________________________10 g Agar Pulver


Piersicile se spala,se curata de coaja se scot sîmburii si se taie bucatele.
Se adauga zaharul si sucul de lamîie,si se face un pireu cu un mixer vertical.
Se amesteca praful agar la masa de pireu rece,si se lasa la fiert timp de 2 minute.Se toarna pireul fierbinte într-o forma si se lasa la racit.
Pentru a se întari se lasa ca. 2 ore la frigider.

Pfirsiche waschen, häuten, entsteinen und in kleine Stücke schneiden.
Zucker und Zitronensaft dazugeben und mit einem Pürierstab fein pürieren.
Agar Pulver in die kalte Püriermasse geben und mindestens 2 Minuten aufkochen lassen.Die heiße Flüssigkeit in die Form gießen und abkühlen lassen.Im Kühlschrank für ca.2 Stunden fest werden lassen.









 

Crema de brînza

Käsecreme

250 g ricotta_______________________250 g Ricotta
250 g Quark_______________________250 g Quark
150 ml iaurt_______________________150 ml Joghurt
100 g zahar_______________________100 g Zucker
10 g agar_________________________10 g Agar Pulver
coaja de lamîie,razuita______________Zitronenschale,geraspelt

 

Se mixeaza ricotta cu Quark,iaurt,zahar si coaja de lamîie.
Praful de agar se bine amesteca în crema rece,fara a face cocoloase.
Se lasa sa fiarba pe foc lejer timp de 2 minute.Se lasa la racit.
Se întinde crema de brînza peste jeleu,se niveleaza si se lasa cel putin 4-6 ore în figider pîna se întareste.

Ricotta mit Quark,Zucker,Joghurt und Zitronenschale mixen.
 Agar Pulver in die kalte Käsecreme klümpfchenfrei einrühren
Bei mittlerer Hitze 2 Minuten kochen lassen.Auskühlen lassen.
Die Käsecreme auf dem Gelee verteilen und glatt streichen,und mindestens 4-6 Stunden im Kühlschrank fest werden lassen.














Pentru a scoate terina mai usor din forma,se tine cîteva secunde în apa calda.
Pentru servise,se taie terina felii si se aranjeaza pe oglinda de zmeura.

Um die Terrine aus der Form zu stürzen, sollten Sie diese kurz in warmes Wasser stellen.
Zum Servieren in Scheiben schneiden und auf Himbeerspiegel anrichten.





35 comments:

  1. Fenomenala terina ta, Maya! Este atat de frumos colorata, si pare atat de racoroasa, ca-ti lasa gura apa! Felicitari si o seara placuta!

    ReplyDelete
  2. Arata nemaipomenit, felicitari !!!!

    ReplyDelete
  3. Maya draga, arata nemaipomenit. Se potiveste la temperaturile pe care le avem momentan. La tine, cred ca ar arata si apa in pahar minunata! Schönes Wochenendde! L.G- Cami

    ReplyDelete
  4. E dea dreptul superba si nu mai pot!

    ReplyDelete
  5. superba,alte cuvinte sunt de prisos...o seara placuta!

    ReplyDelete
  6. Intrece orice alt desert, fantastic arata!

    ReplyDelete
  7. Extraordinar cum poate sa arate! Superb Maya! De fapt minunat ca intotdeauna! Nu stiu sa fi dezmaagit vreodata la capitolul estetic (dar nici la retete!) Te pup!

    ReplyDelete
  8. sint foarte impresionata ! arata nemaipomenit! O sa caut oe internet forma ca a ta...nu am idee ce este acle "agar" dar o sa aflu:) Impresionant!

    ReplyDelete
  9. Oglinda-oglinjoara, cine-i cea mai extraordinara bucatareasa si fotografa din lume?
    Maya, of course!!!

    ReplyDelete
  10. Ahhh, ma termini cu pozele si retetele tale!Felicitari! Permite-mi te rog sa te adaug in blogroll la mine. Treci si pe la mine daca iti face placere.

    ReplyDelete
  11. Ieri am vazut reteta si desi de obicei nu sunt atat de prompta, aseara deja o savuram. Pentru ca nu am avut chiar tot ce imi trebuie, am mai adaptat un pic dar a iesit foarte, foarte buna. Multumesc pentru reteta

    ReplyDelete
  12. Dana,merci!Într-adevar este foarte racoroasa,iar aromele...mmmm!
    Multumesc si o zi frumoasa si tie!

    ReplyDelete
  13. Cami,merci!
    Salutari din Bayern! :*

    ReplyDelete
  14. Ina,ma faci sa rosesc! :P
    Multumesc si te pup!

    ReplyDelete
  15. Kitty,Agar(Agar-Agar) este un praf pe baza de plante,obtinut din alge,pentru înlocuirea gelatinei.
    Nu prea îmi surîde gelatina,cînd stiu cum e facuta,si de aceea folosesc deja de foarte mult timp agar,cu mare succes!

    ReplyDelete
  16. Liana,merci! te pup,si o zi faina îti doresc! :)

    ReplyDelete
  17. Mellissina,thank you!Have a nice day.Kiss :*

    ReplyDelete
  18. Andreea,trec c mare placere!Merci! :)

    ReplyDelete
  19. ivulvostru,multumesc,si ma bucur ca ti-a placut!

    ReplyDelete
  20. Draga Maya,
    Terina ta de fructe cu ricotta arata superb. Poti sa publici pozele pe un site specializat deoarece sunt de revista!

    ReplyDelete
  21. Wow, ce biiine arataaa :)
    Miam :)

    ReplyDelete
  22. Prezentare de nota 10! cu aplauze :)

    ReplyDelete
  23. arata demential aceasta terina !!!!!!
    bravooooo!!!

    ReplyDelete
  24. Bobita de cafea si Edith,îmi cer scuze ca nu am vazut mesajele voastre.
    Multumesc :*

    ReplyDelete
  25. Buna. Arata foarte apetisanta reteta si as vrea sa o incerc. Vreau sa te intreb daca in lic de piersici prospete se pot folosi din compot, si in loc de ricotta, branza de vaca dulce?
    Multumesc mult.
    Maria

    ReplyDelete
  26. Maria, eu zic ca merge! Multumesc pentru vizita :)

    ReplyDelete
  27. Buna. Arata foarte apetisanta reteta si as vrea sa o incerc. Vreau sa te intreb daca in lic de piersici prospete se pot folosi din compot, si in loc de ricotta, branza de vaca dulce?
    Multumesc mult.
    Maria

    ReplyDelete
  28. Da, merge :)
    Nu apare mesajul de sus? Probleme în blogosfera, din nou? :)

    ReplyDelete