March 20, 2007

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA





Foaia

  • 1 bucata de cascaval 300 g(Ementaler 45% grasime)

Pentru umplutura:


  • 200-250 g sunca presata
  • 3 oua fierte(tari)
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • 125 g unt
  • 150 brînza topita

Patrunjel verde tocat foarte marunt, sare si piper dupa gust.


Sunca presata, ceapa, usturoiul, ouale fierte si patrunjelul, toate tocate marunt, se pun într-un vas mai mare. Se adauga untul si brînza topita(la temperatura camerei, taiat cubulete) si se amesteca bine toate componentele.


Puneti apa la fiert într-o oala. Cînd aceasta clocoteste introduceti bucata de cascaval în apa. Luati oala de pe foc, acoperiti cu un capac si lasati sa se topeasca cascavalul, aproximativ 20 de minute(asta depinde de felul cascavalului si grasimea lui). De aceea este indicat sa faceti o proba cu furculita dupa 10-15 minute. Daca furculita patrunde bine bucata de cascaval si simtiti ca este moale, este gata!

Cînd cascavalul este moale se scurge apa din oala, iar acesta se întinde o foaie(40x50 aprox.) cît este cald, cu sucitorul pe masa de lucru prevazuta cu folie alimenara transparenta.




Aceasta foaie  se unge cu pasta de mai sus .
  Se roleaza cu ajutorul foliei(si asta se vede în poza).


Se da la rece timp de 2-3 ore. Se taie feliute de 5-7 milimetri grosime.
Se serveste ca aperitiv acompaniat de legume proaspete. Merge bine cu ardei rosu,
cu rosii, castraveti... etc. În lipsa se poate servi si cu muraturi.



Se pot umple si ardei cu aceasta pasta.


..precum si rosii.

13 comments:

  1. Bravissima, Maya! Am vazut blogul tau pe Culinar. Sarbatori fericite, cu prietenie
    Laura din Italia

    ReplyDelete
  2. Laura,ma bucur ca ai dat de blogul meu.Toate cele bune tie si familiei tale.Pupici copiilor!
    Maya

    ReplyDelete
  3. am facut rulada asta, e super,toata lumea ma intreba de reteta :)) i-am indrepatat spre pagina ta. multumesc mult!!

    ReplyDelete
  4. Uahaha...e super rulada, mult mai misto....o fac de sarbatori, ce bine ca mi-ai atras atentia. Hai in top, te astept, daca as putea ti-as da 1000 de voturi pe zi :-)Muah, muah !!!!

    ReplyDelete
  5. Am incercat rulada aseara! Excelenta! Sotzul nu mai incapea in piele de fericire. :)

    ReplyDelete
  6. Cum am mai spus şi cu alte ocazii, o să-i recomand Geaninei reţeta...

    ReplyDelete
  7. Ginuca,dupa 100 de ani,vad si eu mesajul tau! :)

    ReplyDelete
  8. Moni,ma bucur ca v-a placut!

    ReplyDelete
  9. Cristian,sigur..de ce nu? :D
    Cu rata,cum ramîne ? :D

    ReplyDelete
  10. hahaha maya....am incercat multe retete de pe blog ul tau si au iesit delicioase....dar sa ti spun de ce radeam la inceput...am pus cascavalul intr o oala si l am last la fiert 20 de min...hahaha acum am vazut ca nu am citit bine....dar tot a iesit rulada mea delicioasa..multumesc mult pt retete...Morena

    ReplyDelete
  11. Buna seara Maya! Rulada este delicioasa! Am avut de curand oaspeti si am primit multe laude. Vreau sa-ti impartasesc din experienta mea: eu am mai adaugat ceva marar si zeama de la o lamaie, asa mi-au sugerat papilele mele. Multumesc! :)

    ReplyDelete