February 11, 2008

Burger a la Maya


chifle pentru burgeri
cheese feliat(din ala tras în folie)
80-90 g carne de vita macinata/pro burger
inele de ceapa
felii de castraveti acri
ketchup
maioneza
mustar
salata
sare piper
(tot ce doriti)

Din carnea de vita,se condimenteaza cu sarea si piperul,
se framînta bine,apoi se formeaza
felii rotnde.
Se fac subtiri si mai mari decît circumferinta chiflei.

Pregatim toate ingredientele înainte.


Îl punem pe George la încins,timp de 5 minute ,la maxim.
Timpul asta îl putem folosi pentru a grila putin chiflele(daca vreti)


Cînd e încins,punem canea,si închidem capacul,rotim timerul 5 minute.
La 2200 de Watt,
a mers rapid.
Verificati dupa 1-2 minute starea carnii,ca sa va dati seama cam cît timp mai are nevoie,sau daca trebuie sa reduceti temperatura..asta în functie de gril.

Feliile mele au scazut mult.



Luati carnea cu o palete,cleste..e foarte fierbinte.
Apoi îl pregatiti dupa pofta si plac.
Eu mi-am facut unu cu cheese,felia de carne,salata verde,inele de ceapa,castraveti acri si ketchup.


A avut o consistenta placuta,brînza s-a topit imediat,
iar chifla fiind grilata,nu s-a înmuiat.

Gustos

2 comments:

  1. Inspirandu-ma de aici am avut curaj sa fac hamburger acasa.
    In compozitia de carne am mai adaugat 2 linguri de bulion, 2 linguri de sos worcester, un ou crud, busuioc, cimbru, usturoi.
    La fel ca multe alte retete inspirate de aici si aceasta a avut mare succes.
    Maya, multumesc inca odata!

    ReplyDelete
  2. invatacel,eu am vrut sa ma tin mai aproape de reteta originala.Iar aceasta nu prevede niciun condiment în carnea de vita macinata.Cu worchester sauce am mai facut si eu,dar oul si bulionul,cred eu,ca îngreuneaza compozitia.O face mai densa. Condimentata cu verdeturi,carne amacinata,este iar chestie de gust.Si eu ador condimentele pe care le-ai folosit,dar la hamburger,mie-mi place sa simt gustul carnii de vita :)
    Stii cum e cu gustul omului :P

    Ma bucur ca te-am inspirat!

    ReplyDelete