February 24, 2010

Paste umplute în sos de rosii

Maultaschen in Tomatensoße


Aluatul__________________Nudelteig



  • 100 g gris din grîu dur____________100 g Hartweizengrieß(Rosenmehl)
  • 300-330 g faina de grîu___________300-330 g Weizenmehl(Rosenmehl)
  • 4 oua_________________________4 Eier
  • sare__________________________Salz


Se amesteca toate ingredientele,si se framînta un aluat compact.Se formeaza o bila,se împacheteaza în folie transparenta,se lasa la odihna jumatate de ora.Aluatul se întinde o foaie subtire pe o masa de lucru presarata cu faina,dupa care se taie cercuri (10 cm Ø ) cu forma trecuta prin faina.


Die Zutaten miteinander vermischen und mit den Händen zu einem glatten, kompakten Teig verkneten.Den Teig dann zu einer Kugel formen, in Klarsichtfolie wickeln und etwa eine halbe Stunde ruhen lassen.Teig auf einer bemehlten Arbeitsplatte dünn ausrollen und und mit einer in Mehl getauchten Form Kreise(10 cm Ø ) ausstechen.











Umplutura____________Die Füllung


  • 350 g carne macinata(amestecata)___350 g Hackfleisch (gemischt)
  • 1 ceapa tocata___________________1 Zwiebel,gewürfelt
  • 2 catei de usturoi,tocat_____________2 Knoblauchzehen,gehackt
  • 1 lingura patrunjel,tocat fin__________1 EL Petersilie,fein gehackt
  • sare____________________________Salz
  • piper___________________________Pfeffer
  • nucsoara________________________Muskatnuss
  • 1 ou____________________________1 Ei
  • 2-3 linguri ulei____________________2-3 EL Öl



Se prajeste ceapa în ulei.Cînd ceapa de vine transparenta,se adauga carnea macinata,usturoiul tocat si se prajeste scurt.Se trage tigaia de pe foc,si se lasa la racit.Se adauga patrunjelul si oul(pe care eu l-am uitat!),si se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara razuita.

Zwiebel in Öl anbraten.Wenn die Zwiebelwürfel glasig sind, geben wir das Hackfleisch,Knoblauch hinzu und braten es kurz an. Die Pfanne von der Kochstelle nehmen und abkühlen lassen.Petersilie und Ei(hab ich vergessen!) darunter mischen ,mit Salz, Pfeffer und ein wenig geriebener Muskatnuss abschmecken.










Cercurile de aluat se pensuleaza cu apa(ca sa se lipeasca marginile),iar în mijloc se pune o lingura de umplutura de carne.


Die Teigkreise mit etwas Wasser bepinseln (damit die Ränder zusammenkleben) und in die Mitte ein Löffel Fleischfüllung geben.


























Pastele umplute se fierb 2-3 minute în apa cu sare care clocoteste usor,apoi se iau de pe foc,si se lasa înca 5 minute în apa sa traga.


Die Maultaschen in leicht kochendem Salzwasser 2-3 Minuten kochen lassen,von der Kochstelle nehmen,und noch 4-5 Minuten gar ziehen lassen.









Sosul de rosii_____________Tomatensoße



  • 800 g pomodori pelati(2 doze mici)
  • 800 g geschälte Tomaten( 2 kleine Dosen)
  • 1 ceapa mica,tocata___________1 kleine Zwiebel,gewürfelt
  • sare________________________Salz
  • piper_______________________Pfeffer
  • frunze de busuioc_____________Basilikumblätter
  • 3-4 linguri ulei de masline______3-4 EL Olivenöl


Se dunstuie ceapa în ulei,se adauga rosiile si busuiocul.Se sareaza si pipereaza,si se lasa la fiert pe foc mic 20-30 minute.Sosul se face pireu cu mixerul bat.

Zwiebel in Öl glasig dünsten,die geschälte Tomaten,Basilikumblätter dazu geben.Salzen und pfeffern,und auf kleiner Flamme 20-30 Minuten kochen lassen.Mit dem Stabmixer pürieren.









Lecker! :D






20 comments:

  1. Daca sunt la fel de bune precum arata in poze...
    Felicitari Maya!

    ReplyDelete
  2. Liebe maya, nochmal, wenn ich es auch schon mal erwähnt hatte, es ist supertolloberklasse, dass ich jetzt immer auch gleich die deutsche version lesen kann. Herzlichen dank. dein rezeot macht mich auch total neugierig, allerdings muss ich jetzt erstmal noxch einem Maultaschenformer schauen und das in der Provinz bäh.

    Sei ganz herzlich gegrüßt von Shoushou, die dir hiermit die ewige Kochschülertreue schwört *g*

    ReplyDelete
  3. Antzule,mie,adica noua ne-au placut!Aici se consuma genul asta de paste în supa.Adica se fierb într-o supa de legume,sau pui.Si asa e bun,dar noi sîntem mai sososi :D

    ReplyDelete
  4. Merci,Miha.
    Pentru papila mea,sînt bune :D

    ReplyDelete
  5. Hallo Shoushou,du fleißiger Lehrling! Hahahahaha!!!
    Teigtaschen-Former/Maultaschenformer,habe ich auch irgendwo nähe München gekauft.Eigentlich ist es ein ganzes Maultaschenformer-Set(verschiedene Größen),und dazu gibt es noch ein Ravioliformer-eckig,klein und sehr unpraktisch.Ich benutze die Former selten,deswegen habe ich nicht zu viel investiert.Wenn´s länger halten soll,kaufe lieber ein Metall/Edelstahl-Former.

    https://www.kaufplatte24.de/images/produkte/i32/328740-aa.jpg

    ReplyDelete
  6. Caaaaaat de fain!!!!!!!!!! :)
    Si eu am "ustensila" din aia de impaturit bunatati :P ...asa ca dupa post o sa le incerc si eu...ori in supa ori cu sos, de rosii, alb, cum oi apuca :))
    Te puuuuup!!!

    P.S. Deci acum faci niste poze si mai bestiale decat inainte...lesin de invidie!!! :D

    ReplyDelete
  7. Iuuuui ce bine arata... o sa incerc si eu, sa vad cum imi iese daca la impaturit ma folosesc de o furculita...

    ReplyDelete
  8. Numai bunatati faci, Maya!! Arata de milioane...

    P.S. - imi plac tare mult culorile pe care le folosesti acum pentru blog.. ;)

    ReplyDelete
  9. Maya, ne faci poftă de fiecare dată! Dar asta nu este rău...

    ReplyDelete
  10. Îmi plac pastele cu brânză. Voi experimenta reţeta cu brântă de Huedin.

    Gânduri bune!

    ReplyDelete
  11. mmm...buono! ERa ceva vreme ca nu mai colindam blogurile, m-ai suprins in mod placut mereu cu schimbarile ! Pupici, Kris

    ReplyDelete
  12. Foarte tentante ! Cred ca ar fi bune si cu un sos de smatana... :)

    ReplyDelete
  13. Laura,încearca-le ,ca-s bune :D

    ReplyDelete
  14. Mrs.Green Foot,merge foarte bine si cu furculita!
    merci :)

    ReplyDelete
  15. Krissy,ma bucur ca te vad! Te pup!

    ReplyDelete
  16. Geanina,merg foarte bine cu brînza,sau brînza cu spanac,sau cu umplutura de ciuperci + sos de rosii.Merg chiar presarate si cu ceva cascaval deasupra,bagate 10 minute la cuptor...merg oricum.

    Te pup!

    ReplyDelete
  17. Leo,da,merg foarte bine cu orice sos!
    Si chiar si în supa :)

    ReplyDelete