April 3, 2007

CHIFTELUTE(COPTOR & TIGAIE)+SOS DE BRÎNZA






Chiftelutele le fac de obicei din carne macinata amestecata. Într-un castron am pus carnea macinata,1 ou ,piper ,sare,putina boia de ardei,usturoi -2 capatîni mici ,trecute prin presa,un colt de la o franzele înmuiat în apa(bine de tot) stors bine de apa si farîmitat.Am framîntat tot bine,am format chiftelute si le-am prajit .



varianta la cuptor

Chiftelute din carne de vita (70%)+porc(30%)Am prajit o ceapa rosie(tocata) în ceva ulei de floarea soarelui,apoi am adaugat patrunjel verde tocat.Cînd s-a racit am pus peste carnea macinata,am adugat un ou,si 2 chifle înmuiate în apa,apoi stoarse,am condimentat cu sare,piper,boia dulce +2 catei de usturoi pisati,si am framîntat bine.Apoi am pensulat tavile cu ulei(extrem de putin) si le-am dat la cuptorul preîncalzit la 250 °C



Pentru chiftelute am mai facut un sos rece/dip picant din Brînza cremoasa,cu frunze de basilikum,inimi de rosii (ce am scos de la rosiile e care le-am umplut),sare,piper,putin chili,usturoi si un strop de ulei de masline.Am bagat mixerul batz /maciulia cu cutit,si am macinat destul de fin,dar cît se se mai observe verdeata.

No comments:

Post a Comment