March 14, 2007

RULADA CU CIUPERCI,GOUDA SI MOZZARELLA

Pentru rulada
o bucata de cotlet
ciuperci
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
2 ramurele de oregano
cîteva frunze de busuioc
mozzarella
gouda ras(cascaval ras)
3-4 linguri pasta concentrata de tomate
sare ,piper
pentru fond/sos
1-2 morcoviori
1 ceapa mica
1 ardei
ceva ciuperci
verdeata(o cenguta de oregano)
1 cana cu vin alb
se taie carnea-facem o patura.Apoi o rulam si o lasam la odihna.Se toaca ceapa si usturoiul,grob si se pun în ceva ulei de masline la calit.
se adauga ciupercile si ramurelele de oregano.Zeama care o lasa ciupercile,o turnati într-un castonel.prajiti mai departe ciupercile(cîteva minutele)
Apoi se toaca toata afacerea.


Pasta de ciuperci,se întinde pe patura de carne,peste se pun felii de mozzarella,se presara gouda,frunzele de busuioc.Se sareaza si pipereaza,apoi se ruleaza.Se unge rulada cu pasta concentrata de tomate..


În vasul în care o faceti(e bine sa fie un vas adînc) se pune putin ulei de masline,se aseza rulada.Apoi se taie bucati de morcov,ceapa,ardei,ustroi,verdeata..ce doriti eu am pus si cîteva ciuperci.

Adaugati o cana mare de apa,si la cuptor cu rulada.Cînd e aproape gata,se toarna si castronelul de zeama lasata de ciuperci (la prajit)amestecat cu o cana de vin.Se da focul tare,si se mai lasa asa vreo 15-20 minute,pîna scade putin din lichid.Rulada se stropeste din cînd în cînd cu fondul din tava.


Cînd e gata,scoateti rulada,într-un vas,pastrati la cald,pîna e sosuletul gata.Sosuletul este de fapt fondul din tava cu legumele facute piure,si eventual adaugati dupa plac si gust 2-3 linguri de creme fraîche,sau smîntîna..
Am servit rulada cu sos si galuste de faina si ou.
Reteta galustelor:

2 comments:

  1. Mama lui Cristi face această ruladă. E delicioasă.

    Zi faină!

    ReplyDelete
  2. Pentru mine,orice este cu ciuperci..este bun tare ! :D

    ReplyDelete