March 20, 2007

Mîncarica de spanac

Se curata de codite, se spala bine si se pune în apa sa traga un clocot. Dupa ce a tras un clocot îl las bine sa se scurga de apa. Dupa ce s-a racit si e bine stors se poate congela si folosi altadata. Se poate folosi ca garnitura la carne prajita, felii de friptura, cîrnaciori prajiti/grilati, oua ochiuri, cartofi fierti...  În cazul în care se foloseste ca garnitura: -se caleste spanacul cu felioare de usturoi, în putin ulei de masline se sareaza si pipereaza dupa gust. Se poate folosi ca umplutura la rulade de friptura, sau strudel... 

Se curata se spala în mai multe ape si se lasa sa traga un clocot,
pîna se înmoaie/cade - maxim  2 minute.



Dupa ce a tras un clocot se lasa la scurs de apa.

Puneti la calit 1-2 catei de usturoi, striviti cu ceva ulei de masline,
floarea soarelui sau ce ulei doriti.

Cînd usturoiul e putin calit (nu are voie sa se faca auriu/maroniu-schimba gustul,
chiar putin amarui daca ustroiul e prea prajit), se adauga spanacul (am avut cam 500 g)
stors de apa si se mai lasa putin la calit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se adauga 450 lapte si se lasa sa fiarba la foc mic cîteva minute.

Între timp se freaca 1 lingura de faina cu 50 ml lapte, pîna nu mai are cocoloase .
Cînd considerati ca spanacul a fiert destul, se toarna aceasta compozitie în oala si se amesteca bine.
Sau se poate îngrosa cu maizena/amidon.

Se mai lasa 1-2 minute la foc mic(sau închideti focul)... gata!!
Se serveste cald. Spanacul nu se reîncalzeste!! 
Se poate servi cu ochiuri de oua sau carnoase carnoase, sau cu ce va place.
Asta fiind o varianta. Se poate face în multe feluri :)



4 comments:

  1. Maya site-ul tau este extraordinar pentru ca are multe poze si o imagine valoreaza mai mult decat 1000 de cuvinte!
    Foarte diversificat de asemenea.
    Presupun ca esti chef la un restaurant ...
    Felicitari

    Ioana din Canada

    ReplyDelete
  2. Multumesc Ioana din Canada!
    Nu am ambitii de chef,dar mi-ar place sa fac una-alta!

    ReplyDelete
  3. Buna, Maya
    Reteta ta de spanac mi se pare foarte usor de facut.. am sa o incerc. De mica fiind nu mi-a placut spanacul dar pentru ca are usturoi sunt dispusa sa incerc. Am totusi o intrebare pentru tine.. De ce nu se reincalzeste spanacul?
    Felicitari pentru site

    ReplyDelete
  4. O reteta sanatoasa si usoara.Felicitari

    ReplyDelete