March 14, 2007

RULADA DE PORC CU SUNCA SI CASCAVAL

Pentru rulada
1 bucata de cotlet fara os
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
1 ceapa rosie/mica
2 catei de usturoi
2 linguri mustar
3 felii subtiri de sunca sau bacon
3 felii de cascaval(edamer)taiate subtiresare,piper
Pentru fondul din tava
1-2 crengute rosmarin
1-2 ramurele oregano(sau alta verdeata-dupa gust)
1 rosioara
1 ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
ceva ulei de masline
300 ml supa de oricare
Pentru sos(se aduga la fondul din tava)
1 paharel vin alb
ceva smîntîna de frisca
Se taie carnea,pentru a obtine o felie.


Aveti nevoie de un cutit mare si bine ascutit.


Se toaca ceapa,usturoiul,si bucatile de ardei se amesteca cu mustarul.



Cu aceasta pasta se unge fîsia de carne


care apoi se acopera cu sunca,urmata de cascaval.Eu nu am condimentatcu nimic,pentru ca era sunca destul de sarata.

Se ruleaza ,apasînd putin.Cu umplutura ce iese pe margini,ungeti cu mîna ,rulada.Sarati piperati.
Într-un vas,puneti ceva ulei de masline.,rulada..iar pe lînga,rosioara si ceapa taiate în 4-5 bucati,ustroiul felii,si crengutele de verdeaza.
Se da la cuptorul preîncalzit la 250 °C.Se lasa sa se rumeneasca(10-15 min.) ,apoi se întoarce pe partea cealalta,se lasa din nou la rumenit(10 -15 min.).Se toarna supa fierbintepeste .Acum se lasa asa vreo jumatate de ora.Se stropeste rulada din cînd în cîndcu fondul din tava.Spre sfîrsit se aduga vinul,dupa care se mai lasa 10-15 minute(timpul împartit- pe o parte,apoi pe cealalta)
Se scoate rulada,se pune într-un vas,se acopera,si se tine la cald.Se scot crengile de rosmarin,în cazul în care au tulpina lemnoasa.daca e creanga de rosmarin tînar,se lasa în sos.Totul se macina cu mixerul batz.Se mai pune la foc domol pentru 1-2 minute,adaugînd ceva smîntîna(dupa gust) si amestecînd bine.

Rulada se serveste cu cartofi piure si sos.
Merge si cu orez,cartofi natur,legume asortate..

No comments:

Post a Comment

Post a Comment