July 4, 2008

Frigarui de pui

  • 3 bucati mari piept de pui
  • 15-20 bete de 35 cm





Legume dupa pofta. Eu am folosit:
  • ardei gras tricolor
  • ceapa
  • ciuperci
  • zucchini
  • ananas
  • rosii


Marinata:
  • 4-5 linguri ulei de arahide
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita miere de albine
  • 1 ramurica rozmarin
  • 3 lingurite sos de soia
  • 5 linguri lapte batut/butter milk
  • sare
  • piper
  • chili/sau boia de ardei





Amestecam mustarul cu mierea, sosul de soia si uleiul de arahide
pîna arata ca o maioneza.








Condimentam si adaugam frunzulitele de rozmarin...



...era sa uit laptele batut.



Amesteacm bine,



si turnam peste carnea taiata în bucati generoase .





Amestecam bine, acoperim si lasam peste noapte în frigider.



Spalam si curatam legumele.



Le taiem bucati/felii. La ciuperci eu am rupt codita.



Bagam legumele si carnea pe bete,dupa cum avem pofta.
..nu exista model obligatoriu :D

Din legumaraia ramasa, am facut si cîteva frigarui vegetale.





Pentru ca afara aveam 35 °C la umbra, ne-am hotarît sa grilam la curent .
Folia de sub gratar, e indicata pentru puturosii care nu vor sa mai spele recipientul de dedesubt .




Întoarse...



...mmmmm,ce aromaaa !




Am servit cu salata de cartofi cu iarba ciorii si masline + salata de castraveti cu aceeasi iarba, ulei si otet de mere.








Pur vegetal... pentru ca aveam si niste porumb fiert, l-am grilat putintel si l-am servit pe lînga frigaruile vegetale stropit tot cu ulei de masline si otet balsamic.








Frigaruile vegetale, îmi plac mai crocantele. Bineînteles ca se pot grila mai tare/coapte/pîrlite. Cele cu carne, îmi plac mai grilate. Îmi place foarte mult combinatia pui cu ananas.

8 comments:

  1. Absolut minunate frigaruile tale Maya.......iar pozele sunt excelente. Va pupam !!!

    ReplyDelete
  2. Si eu va pup pe nasicuri,pe tine si Lizica! :)

    ReplyDelete
  3. Multumesc Edith!Complimentul îl întorc,ca si eu îmi clatesc ochi în imaginile tale! Pup

    ReplyDelete
  4. Maya super arata frigaruile, la fel si pozele!

    ReplyDelete
  5. multumim. va datorez mult din dragostea de a gati.

    ReplyDelete