September 3, 2007

PIZZA PROSCIUTTO SI CIUPERCI MARO




Aluat pentru o pizza babana, adica mai taraneasca, pentru o tava de 35/38 cm marime neta-tava în întregime masoara=38/44 cm. Deci asta e o pizza cu aluat mai gros, dar pufos si usor. Italienii ar trimite mafia pentru asemenea pizza (sa omoare pizzaru' ).


  • 350 g faina
  • 1 lingura unt,la temperatura camerei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 220 ml lapte(3,5 %),la temperatura camerei


Puneti laptele într-un castron încapator. Farîmitati drojdia, o puneti în lapte si amestecati bine. Lasati asa vreo 20 minute. Aadaugam untul la lapte si începem a framînta (mixer/robot) încet, adaugînd cîte putina faina amestecata cu sare. Framîntam încet/usor, pîna faina e gata. Cînd aluatul se desprinde de pe peretii vasului, e gata. Va ungeti mîinile cu putin ulei, iar din aluat formati o bila pe care o lasati la crescut pîna îsi dubleaza volumul. Pensulati o tava 35x38 cm cu ulei de floarea soarelui. Întindeti aluatul în tava cu ajutorul palmelor/degetelor. Nu întinde cu sucitorul! Asa întins, puneti tava în cuptorul putin preîncalzit 40°C (aprox.) timp de 10 minute, dupa care scoateti tava si încalziti cuptorul la cel putin 250°C-mai bine 300°C daca posibil.

Sosul

  • 200 ml bulion
  • 10 frunze de busuioc
  • 5 frunze oregano
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper dupa gust - introduceti totul la blender/robotel, în afara uleiului. Pe el îl turnati la urma

Deasupra:
  • 200 g prosciutto cotto, taiat subtire
  • 200 g ciuperci maro
  • 200 g cascaval razuit

Între timp, pîna se încalzeste cuptorul, ungeti aluatul din tava cu sosul de rosii.




Puneti prosciutto cotto.

Presarati ciupercile. 




Cascavalul.

Dati tava cînd cuptorul are temperatura indicata. La 300°C.
Dupa 10 minute arata asa. Coaceti pizza la cel putin 250°C. 




4 comments:

  1. Your recipes look delicious. I wish they were in English so I could copy them. I live in Elizabeth, Co USA

    ReplyDelete
  2. Hi,Kurt
    thanks for visiting my blog :)

    ReplyDelete
  3. Draga Maya
    Zilele trecute am incercat reteta ta de pizza. Am facut aluatul si l-am lasat la crescut dar cand amvrut sa il intind in tava era mult prea moale si am mai adauga inca vreo 300 g de faina :D

    ReplyDelete
  4. anonymule,îmi pare rau ca nu a iesit asa cum ti-ai dorit..dar asa trebuie sa iese.Nu e prea moale..întinde-l pune ce ai de pus deasupra,si o sa vezi ca iese :D

    ReplyDelete