June 25, 2008

Petit gratin

O reteta,pentru o portie satioasa..poate sînteti nevoiti vreodata
sa mîncati singuri,si ati vrea ceva mai consistent :D

Pregatirea merge rapid,nu necesita mai mult de un sfert de ora..
..plus timpul de coacere bineînteles.


  • 3 cartofiori
  • 1 buchetel micut broccoli
  • 100 g prosciutto cotto
  • 250 smîntîna subtire/frisca
  • 1 ceapa micuta
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 80 g cascaval razuit
  • 1 lingura uei de masline
  • sare,piper

Curatam si spalam cartofii.Îi taiem felii subtiri,
îi pumen în apa cu sare si îi dam 5 minute în MO la fiert.
La fel facem cu broccoli,doar 3 minute(ambelelegume se fierb doar pe jumatate).

Între timp facem un sos :
Calim putin ceapa tocata cu sunca cubulete,fidelute sau rupta..cum vreti),în ceva ulei.Adaugam smîntîna,busuiocul si condimentam cu sare si piper dupa gust,si
mai lasam un minutel pe foc iute.

Punem legumele într-o forma termorezistenta.






Turnam sosul.




Presaram cascavalul si dam la cuptor la 180-190 °C 20-25 de minute.




Daca va place rumenit bine,
(eu cînd fac doar pentru mine,îl rumenesc asa..ai mei vor gratinul mai blond :D )
ridicati temperatura cuptorului la 250°C si mai lasati 5 minute!




Cantitatile,si timpii sînt pentru o portie /persoana :P

2 comments:

  1. Arata minunat si cred ca e f. gustoasa. Yummmmmm.

    ReplyDelete
  2. Da,a fost!Multumesc ,Marcela..dupa cum vezi am sarit peste iulie..adevarul ca a fost o luna plina de draci :D

    ReplyDelete