March 16, 2007

SPAGHETTI CU SOS DE CEAPA SI SALVIE

  • 500 g Spaghetti
  • 350 g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 10 frunze de salvie (data viitoare o sa pun mai multe - dau sosului un gust super)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 250 ml supa de legume
  • 50-60 g smîntîna acra (de aceea groasa/sau creme fraîche)
  • 60-80 ml smîntîna de frisca
  • sare,piper dupa gust
  Ceapa se curata si se taie felii/bucati. Se încinge uleiul,
se adauga ceapa si se lasa sa se aureasca putin,
usturoiul se da prin presa se pune peste ceapa, se amesteca si se lasa mai 1-2 minute.

Se toarna supa de legume si se lasa la fiert pîna ceapa devine moale.

Aceasta supa se piureaza.

Se toaca salvia, dar nu foarte marunt.


Se adauga smîntîna si se mai lasa 2-3 minute la fiert (foc moderat) si se adauga salvia.
Amestecati, puneti capacul pe oala, închideti focul si mai lasati asa cîteva minute sa traga sosul aroma salviei.

Bune!





1 comment:

  1. Foarte interesanta reteta. Nu am incercat niciodata paste cu sos de ceapa. Cred ca iese bun sosul.Mi-l imaginez un pic dulceag. :)

    ReplyDelete