July 5, 2010

Supa crema de rosii uscate si morcovi

Tomaten-Möhren Suppe

  • 1 ceapa____________________1 Zwiebel
  • 6 rosii uscate,în ulei___________6 getrocknete Tomaten in Öl
  • 2 morcovi___________________2 Möhren
  • 1 cartof mare________________1 große Kartoffel
  • 1 catel de usturoi_____________1 Knoblauchzehe
  • 50 ml vin alb_________________50 ml Weißwein
  • 4-500 ml supa de legume_______4-500 ml Gemüsebrühe
  • 4 linguri creme fraîche_________4 EL Creme fraîche
  • cimbru proaspat, tocat__________frischer Thymian, gehackt
  • sare,piper___________________Salz,Pfeffer




Se taie rosiile cubulete fine. Morcovii, cartofii si ceapa se curata si se toaca de asemenea cubulete fine. Se calesc scurt în ceva ulei (de la rosiile uscate de exemplu) . Se adauga si usturoiul curatat si trecut prin presa. Se stinge cu vin alb. Se toarna supa de legume, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru proaspat si se lasa la fiert pe foc moderat 20-25 minute.

Getrocknete Tomaten fein würfeln. Möhren, Kartoffel und Zwiebel schälen und ebenfalls fein würfeln. In etwas Öl (von Tomaten zB.) kurz anbraten. Knoblauch abziehen und dazupressen. Mit Weißwein ablöschen. Die Gemüsebrühe angießen, mit Salz, Pfeffer und frischer Thymian würzen und für 20-25 Minuten bei mittlerer Hitze kochen lassen.





Se ia supa de pe foc si se face pireu cu mixerul vertical. Se adauga creme fraîche.

Suppe vom Herd nehmen und mit dem Pürierstab fein pürieren. Creme fraîche unterrühren.




Pentru servire se împarte supa în cesti sau castronele si se decoreaza cu cimbru proaspat.

Zum Servieren auf Tassen oder Schälchen verteilen und mit frischem Thymian garnieren.



2 comments:

  1. Radem si Glumim,multumesc.O sa trec pe acolo!

    ReplyDelete
  2. Uite chiar acum am incercat.Nu stiu de ce îmi da ERROR cu adresa si pw de yahoo...

    ReplyDelete