Aluatul
120 g unt moale
250 g zahar
3 oua batute usor
1pachetel zahar vanilat
1 lingura cafea solubila
150 g faina
o lingurita praf de copt
90 g smintina groasa
Pentru aluat puneti în robot untul si zaharul, frecati spuma, adaugati ouale, vanilia si cafeaua dizolvata intr-o lingura de apa calda.Adaugati faina împreuna cu prafulul de copt si smîntîna si amestecati totul bine. Turnati într-o tava tapetata cu hîrtie de copt si dati la cuptor, la 160°C pentru 30-40 minute.


Siropul
6 linguri zahar
100 ml apa
1 ness concentrat

Pentru sirop caramelizati zaharul, stingeti cu apa si fierbeti pina se dizolva caramelul. Luati de pe flacara si adaugati nessul. Insiropati prajitura.

2 lingurite ness
120 g zahar pudra
20 g unt topit
Pentru glazura dizolvati cafeaua intr-o lingura de apa calda si amestecati-o impreuna cu untul topit in zaharul pudra, pina obtineti o pasta omogena.

Cautam o prajitura cu ness si am gasit-o pe aceasta. Pare faina, asa ca am notat reteta. Voi reveni!
ReplyDelete