February 19, 2010

Pesto rosso

_______________________________________________________Recipe by Eataly


  • 100 g rosii uscate din ulei______100 g Getrocknete Tomaten in Öl
  • 100 ml ulei__________________100 ml Öl
  • 70 g pecorino romano_________70 g Pecorino Romano ( Schafs-Hartkäse)
  • 50 g masline negre____________50 g schwarze Oliven entsteint
  • 10 g seminte de pin___________10 g Pinienkerne
  • 3 catei de usturoi_____________3 Knoblauchzehen
  • frunze de busuioc_____________frische Basilikumblätter



Ingrediente

Zutaten





Era sa omit usturoiul! :P
Se amesteca toate ingredientele intr-un robot de bucatarie,
se macina pîna se obtine consistenta dorita.


Hätte fast den Knoblauch vergessen! :P
Alle Zutaten in der Küchenmaschine geben,
und pürieren bis euch die Konsistenz gefällt.





Gata!

Fertig!









Grob sau fin, este foarte gustos la paste sau pur si simplu pe pîine.

Ob grob oder fein, schmeckt sehr lecker zu Pasta
oder ganz einfach auf's Brot.







.

9 comments:

  1. Ce super arata!Imi place si noua fata a blogului!

    ReplyDelete
  2. Vreau nu vreau trebuie să mă îndrept către bucătărie.
    Artă, aşa aş numi ceea ce faci în zona gastronomiei.

    Gânduri din cele mai bune!

    ReplyDelete
  3. Geanina,pentru pesto asta,merita sa treci pe la bucatarie!
    O duminica frumoasa!

    ReplyDelete
  4. mmm.. yummy, ce bine arata! daca nu ar mai manca oamenii toate șaormele otravite.

    ReplyDelete
  5. munchausen,sa stii ca e si bun :P

    ReplyDelete
  6. Buna,

    Eu am nevoie de proportii cat mai exacte pt retete. Cam cat busuioc sa folosesc? As aprecia daca mi-ati putea recomanda un gramaj si nu o masura (de ex. o mana de busuioc ).

    Am descoperit retetele dvs si la cele pe care doresc sa le incerc am pus intrebari. In principiu, paste, pesto.

    Multumesc.
    Elena.

    ReplyDelete
  7. Elena, pune cît îti place si cîntareste-l. Atunci stii cît ai :)
    Eu nu am cîntarit niciodata busuiocul. Se pune în functie de gust.
    Nu înteleg de ce ai nevoie de cantitatea exacta? E vorba de calori?... ca nu înteleg.

    ReplyDelete
  8. Nu prea am experienta cu gatitul si de aceea intreb. Atunci cand fac ceva, extrem de rar, caut retete cat mai exacte. 
    Auzind cat de usor se face pesto-ul, am cautat retete. Si intr-adevar e tare usor de facut, cel putin la robot.

    Multumesc.

    ReplyDelete