
- 250 ml lapte
- 400 ml smîntîna de frisca
- 80 g fulgi de ciocolata
- 60 g zahar nerafinat
- 2 pachetele zahar vanilat

Amestecam laptele cu zaharul, frisca si zaharul vanilat.

Batem bine, pîna nu se mai simte nici cel mai mic cristal de zahar.

Scoatem recipientul masinii de înghetata din congelator.
Asamblam si pornim aparatul.
Prin orificiul capacului turnam lichidul.

Dupa aproximativ 10 minute, adaugam si fulgii de ciocolata.

Cam dupa înca 10 minute, e gata.

Arata cam asa:

Daca vreti mai tare/densa, o mai lasati maxim 5 minute.
Voilá!


Din toate înghetatele probate pîna acum, stracciatella a înghetat cel mai greu.
A si fost cea mai lichida înghetata ce am probat-o vreodata.
Cele cu pireu de fructe, dupa 10 minute sînt gata.
Asta avut nevoie de 20-25 pîna a înghetat bine.
E o înghetata usoara, simpla si nu foarte dulce.
Noua ne-a placut la toti!
Draga Maya, o sa ma incumet si eu. Mi-am luat accesoriul de facut inghetata de la KA, dar ma cam chinui cu el, nu sta foarte stabil in cuiul de sus si mai sar paletele din lacas cu tot cu compozitia de inghetata :(.
ReplyDeleteSunt tare trista din pricina de culi ... :(
ei..asta este... :(
ReplyDeleteCît despre accesoriul de la ka..de ce nu sta bine?SI eu am diverse accesorii,ca masina de macinat carne,ala de facut piure de fructe si scos sîmburi..dispozitvul cu macinatoare,razatori si feliator..si egal ce-i înfig si unde,fie sus/deasupra,sau în"cioc" toate stau perfect.Nimic nu are voie sa de miste!
Se pare ca nu e facut pentru modelele europene - au o aparatoare rotunda pe tumburus care impiedica dispozitivul sa se infiga bine :( De celelalte sunt tare multumita, dar cu asta se pare ca mi-am cam luat-o :(
ReplyDeleteCred si eu ca v-a placut la toti, ca si mie-mi place ce vad.
ReplyDeleteMaya, mi-am cumparat si eu un aparat de inghetata, nu l-am folosit pana acum, dar reteta asta e exact pe gustul meu, asa ca imediat ce-mi golesc congelatorul ma apuc de inghetate peste inghetate. Merci de reteta, muah !!!
ReplyDeleteahaaa,Bunny,acum înteleg de ce!Probabil ca difera modelele între ele! :(
ReplyDeletemerci ,Cris,buna fost! Pentru azi,aveam în plan cookies ice,dar nu stiu daca mai ajung s-o fac.Oricum,revin si cu aia,apoi vreau sa fac de pepene rosu,dupa niste retete ce le am de la Cassia :)
ReplyDeleteGinuca,cu placere.
ReplyDeleteSa stii ca cele facute cu pireu de fructe si frisca,îngheata mai repede în comparatie cu asta,care este foarte lichida.Nu e nici o problema,doar ca asta are nevoie de mai mult timp,pîna îngheata.
Sa congelezi bine vasul.
Pup,muah!!
De unde ati luat aparatul? :-? eu nu am vazut pe aici... Maya zi-mi de unde l-ai luat ca am pe cineva in Germania si poate imi trimite. Sau se gaseste si pe la noi? Te pup.
ReplyDeleteIna,eu l-am cumparat anul trecut de la magazinul Tchibo.A fost ieftin si e foarte bun.
ReplyDeleteMaya, ai de ridicat doua premii de pe blogul meu. Pupici si...continua tot asa! :-))
ReplyDeleteIngheta asta mi-ar fi buna acuma cu caldura mare care este aici.
ReplyDeleteTe asteapta 2 premii pe blog la mine cand ai timp te rog sa treci sa le ridici .Te pup.
foarte fain
ReplyDeleteam fost saptamana asta la stuttgart. m-am gandit la tine:-)
Nicolina,multumesc pentru premiile acordate! Te pup!
ReplyDeleteKris,multumesc mult pentru premii! Pup!
ReplyDeleteSi ti-a placut acolo? Eu locuiesc la vreo 300 km de Stuttgart!Multumesc ca te-ai gîndit la mine! :D
ReplyDeleteMaya, wow ce poze mari ai. Foarte fain arata! Cum le-ai putut pune asa? Vad ca nu sunt pe photobucket si as vrea sa stiu cum le-ai pus ca varianta cu photobucket nu ma incanta...
ReplyDeleteLe-am copiat de pe culinar,cu tot cu reteta!!Am facut ca aia de pe siteul ala ,ce furau retete..doar ca eu am dat copy/paste la reteta mea :D
ReplyDeleteDar nu le las asa.Deci asta nu e o metoda buna,pentru ca daca nu functioneaza culinarul,sau pica serverul,nu mai apar nici pozele tale pe blog..a fost doar o urgenta,si cum am timp le pun direct de pe pc,sau de pe photobucket.
daca mi-a placut? m-as muta acolo inca de ieri:-))
ReplyDeletefoarte multa verdeata, liniste si oameni relaxati am vazut. si activitatile pentru care m-am dus au fost ok, organizare nemteasca, jos palaria. poate la anu' sau mai in iarna o sa fac un scurt concediu in zona, cred ca merita sa vad mai mult decat am vazut in cele patru zile in care am stat acolo(am avut proram destul de strict si nu am putut sa vizitez locurile de capul meu)
si de ce nu te muti aici? :D
ReplyDeleteCum ti-au placut bucatele în D?
Maya, crezi ca e problema daca nu merge culinarul? Atata vreme cat tu ai dat paste aici fara link sau alta legatura, articolul e acum pe blog. Eu asa cred.. da' io-s mic nu shtiu nimik, poate tu stii mai bine ;)
ReplyDeleteOricum arata super asa mari (nu ca mai mici nu ar fi aratat super...;) )
pai,stiu din experienta :D
ReplyDeleteDeci cînd faci c/p,se copiaza tot codul html al postului de pe culinar.Poti încerca si tu..copiaza o reteta cu c/p cum ai postat pe culi,pune-o aici,apoi uita-te la cum apare ca HTML,si vei vedea ca în text,apare si codul/linkul IMG al imaginii de pe culinar.
Eu asa am avut înainte,multe posturiretete aici pe blog..si cînd pica culinarul..adio poze pe blogul meu..si apoi m-am pus si am încarcat poza cu poza :D
Draga Maya, is eu am cumparat aparatul meu de inghetata inainte cu o luna, asa ceva, am facut 2 feluri pina acum, si nu pot sa astept sa se termine ca sa mai fac alta :)
ReplyDeleteInghetata ta arata asa de bine ca asi vrea s-o fac imediat. Multumesc pentru reteta, o s-o incerc in curand!
Aham, am inteles acum, sar'na. N-o sa fac asa niciodataaa :)
ReplyDeleteMiri,s-o încerci ca e usoara si racoritoare :D
ReplyDeleteEdit,eu mai fac din cauza vitezei..dar cum gasesc timp,modific imediat! :D
ReplyDeleteSi daca n-am masina de ingetata, cum fac?
ReplyDeleteZozo,eu am facut-o pe asta doar la masina,dar sînt sigura ca iese si la congelator.Eu as face-o asa.
ReplyDeleteAs amesteca ingredientele bine,pîna se topeste zaharul,apoi as turna lichidul într-un castron rotund de plastic,care are eventual si capac.
As da la conge toata afacerea,si la fiecare 25-30 minute as baga mixerul în castron :D
Cînd începe sa prinda consistenta,as baga si fulgii de ciocolata,dupa care as învîrti pe treapta cea mai mica a mixerului sau cu o lingura.Eu zic ca iese bine :)