September 11, 2008

Hokkaido pumpkin soup




  • 1 dovleac Hokkaido / 1 kg
  • 200 ml creme fraîche
  • 1 mar
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 l supa supa de legume/sau pui
  • sare, piper, chili
  • ulei de masline
Cine doreste poate adauga si :
  • o priza zahar
  • 100 ml vin alb






Tocam ceapa grob si o scaldam putin în ulei încins.




Cînd devine transparenta adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.




Le lasam înca vreo 2-3 minute dupa care condimentam cu sare, piper, chili
(si priza de zahar, în cazul meu). Amestecam.




Stingem cu supa. (si vinul, daca doriti- eu am pus).




(Dovleacul Hokkaido se poate fierbe cu tot cu coaja, care la fiert devine moale.
Da o aroma mai intensiva supei si bineînteles o culoare de un portocaliu focos.
Eu intentionam sa scot miezul cu scula de bilute,si sa servesc supa în dovleac, dar a intervenit neprevazutul si a trebuit sa-l tai repede.Nu aveam timp de bilute... de aceea e supa fara coaja ).





Adaugam si dovleacul taiat cubulete, acoperim si lasam la fiert pîna dovleacul e moale.
Desi pare tare la taiat, se fierbe repede. Nu are nevoie mai mult de 20-25 minute.




Gustam. Daca mai e nevoie de vreun condiment, îl adaugam.




Apoi bagam mixerul stick si facem piure.




Daca se sreveste toata supa deodata(ies 6 portii mari), se poate drege din start cu tot creme fraîcheul, asta în cazul în care doriti asa. Se poate servi foarte bine si fara sau doar un mot de decor. (Eu pun motul înainte de servire, si amestec prin supa în timp ce manînc. Adica mi-o marmorez ).




Supele de Hokkaido se pot face mai exotice - cu cardamom, scortisoara, nucsoara
dar merge foarte bine si preparat picant.




6 comments:

  1. Buna Maya, am si eu o problema cu blogul si te-as ruga sa ma ajuti.Cind dau click pe o reteta nu apare reteta pe care am dat click, ci pagina cu care se deschide blogul, deci ultima reteta postata. Cum sa fac?Cum faci tu ? Merci si te pup...

    ReplyDelete
  2. Carmen tu la indexul retetelor tale,ai peste tot indexat cu linkul paginii principale/de start..adica adresa blogului tau.
    Dupa ce postezi o noua reteta,primeste linkul ei..ala trebuie bagat la index,care duce direct la reteta.Sigur ai ceva neactivat la Einstellung.
    Deci ia vezi ce ai la Anpassen -> Einstellung..daca tot ce are de a face cu posturile e pus pe JA?

    ReplyDelete
  3. supa arata nemaipomenit, am cumparat si eu dovleac, dar din asta obisnuit("placintar"). Crezi ca merge sa fac supita din el?cand o vad asa aurie, si cu smantana, mor de pofta!

    ReplyDelete
  4. Iese,Irina.Si ala e foarte bun.De fapt din oricare dovleac poti face supa.Trebuie doar s-o "aranjezi" dupa papila ta :)

    ReplyDelete
  5. Buna Maya, mentionezi ca supele de dovleac condimentate cu scortisoara/cardamon, sau ceapa/morcov caramelizati ies mai degraba apropiate de un desert. Asta este in opinia ta supa de dovleac cea mai "sarata", apropiata de o supa crema clasica (de legume gen cartof etc care nu sunt dulci)? Merci mult! -:)

    ReplyDelete
  6. Daniella, nu, bineînteles ca nu ies ca un desert, asta daca folosesti zahar si condimente cu tenta dulceaga, cu masura :) Cîte putin din fiecare, merg chiar si la o supa picanta si condimentata bine. Ti-am scris si pe forum.
    :)

    ReplyDelete