September 3, 2007

PRAJITURA CU PERE



Ingredientele:

Nu am folosit Philadephia, ci Quark...pentru ca Philadelphia mi s-a parut putin sarata.
Am pus mai jos o imagine cu brînza folosita.



Aluatul:

  • 320 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1priza sare
  • 1/4 coaja lamîie
  • 1 ou

Se pune faina împreuna cu untul, zaharul, oul si coaja de lamîie ( eu am avut din pachetel).


Se framînta cu mîna pîna se desprinde tot de pe peretele vasului.

Se formeaza o bila si se da la frigider pîna pregatiti crema si perele.
Coaja de lamîie,pe care am folosit-o.

Umplutura:

  • 1 kg pere
  • 2 linguri zeama de lamîie
  • 1 zahar vanilat


Perele se curata, se taie pe jumatate, se scoate casuta cu sîmburi. Le stropim cu zeama de lamîie pentru a pastra o culoare frumoasa. Punem zaharul valilat peste si amestecam.


Crema:

  • 250 g brînza de vaci cremoasa
  • 200 g martipan
  • 200 g smîntîna acrisoara
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus

Punem brînza, martipanul taiat cubulete, smîntîna, zaharul si galbenusul într-un vas.

Mixam (cel mai indicat e mixerul stick) pîna devine un amestec omogen.

Scoatem aluatul din frigider, îl întindem cu sucuitorul.
Acum ar fi timpul sa încalzim cuptorul la 200°C.

Apoi marcam marimea tavii/formei. Eu am folosit rotunda.
Tava se poate unge si tapeta sau folositi hîrtie de copt.
Am taiat niste bucatele de aluat, ca la formarea peretelui sa nu fie prea gros în unele locuri.

Cu ajutorul acestei scule, l-am lipit bine de pereti

Am pus perele.

Turnam crema peste pere si dam la cuptorul încalzit în prealabil la 200°-timp de 35-40 minute.

Cînd e coapta, o scoatem si o lasam vreo 10 minute în forma/tava.

Se scoate foarte usor din tava. Daca folositi hîrtie de copt,
puneti prajitura cu tot cu hîrtie pe platou si trageti apoi hîrtia.merge foarte usor.

O prajitura aromata, saftoasa si buuuna!


4 comments:

  1. E extraordinara prăjitura asta.
    Am descoperit-o pe blogul tau si o fac cu placere unor prieteni. Sti ce spun despre ea?? "Mori mâncând".
    Merita incercata. Petruta

    ReplyDelete
  2. Buna, ce pot pune in loc de martipan ? Pt ca nu imi place :). Ms

    ReplyDelete
  3. Hmmm, din pacate nu stiu. Ai putea renunta la el si eventual adauga o lingura de amidon de porumb în crema, pentru a fi mai stabila.

    ReplyDelete