April 2, 2007

PATEU DIN FICATEI DE PUI


Ingrediente: 

  • 400 g ficatei
  • 2 cepe-marime medie
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • ceva ulei
  • 1 canita espresso de vin alb

Se taie ceapa pestisori grosi si se pune la încins în ceva ulei.
Cînd ceapa e doar putin aurie se aduga ustroiul tocat grob si ficateii.


Totul se face la foc rapid. Se învîrte destul de des (depinde si de vasul în care faceti)
Se condimenteaza dupa gust.
Cînd scade zeama pe care o lasa ficateii, se aduga cescuta de vin.

Se lasa tot la foc rapid, pîna scade.


Se îndeparteaza de pe foc,si se lasa putin la racoare.
Se pune tot continutul în blender si se macina fin.


Se pastreaza la rece.

Bunut rau pe pîine proaspata . :)

No comments:

Post a Comment