October 7, 2007

Somon cu mozzarella pe spanac, în aluat foietaj



  • 250-300 g file de somon
  • aluat foietaj
  • 1 mozzarella
  • 5-600 g spanac
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 1 ceapa
  • zeama de lamîie
  • sare, piper, ulei de masline
  • granulat de usturoi


Se spala si fierb(oparesc scurt) frunzele de spanac, dupa care le punem la scurs




Tocam ceapa,o punem la calit usor în ceva ulei de masline.
Cînd ceapa devine sticloasa, adugam spanacul .
Oprim focul, condimentam cu sare si piper dupa gust dupa care lasam la racorit putin.

Somonul se stropeste cu zeama de lamîie, se sareaza si pipereaza dupa gust.
Daca va place puteti macina putin usturoi dezhidratat peste somon .


Întindem aluatul foietaj. Taiem dreptunghiuri.
Punem o gramajoara de spanac, deasupra o felie de mozzarella, saram.

Deasupra punem cîte o bucata de somon.



Acoperim cu partea cealalta de aluat,închidem bine cu o coada de lingura, sau altceva.
Amestecam galbenusul cu lapte, ungem deasupra si dam la cuptorul încalzit în prealabil la 190-200°C.


Se scoate, se lasa 4-5 minute la racit, se serveste cald.

No comments:

Post a Comment