November 15, 2007

SPRING ROLLS



300 g piept de pui
2 cepe verzi
2 morcovi
3-400 g germeni de soia
10-15 g Mu-Err
2-3 catei de usturoi
10 foi pentru spring rolls(23x23 cm aprox.)
1 lingurita sambal oelek
garam masala dupa gust
sare dupa gust
ulei de arahide
1 lingura soia sauce(fac.)

si inspiratie de secunda-o mînuta de mazare,pentru culoare

Ingredientele



Spalam,curatam taiem/tocam legumele si carnea.



Încingem Wok-ul,turnam uleiul si lasam înca 1 minutel la încins si aruncam carnea taiata cubulete.



Adaugam usturoiul tocat,condimentam cu sare,garam masala,sambal oelek,învîrtim de zori si degustam.
Dupa 3-4 minute maxim,o scoatem din Wok,si o pastram cald.
Mu-Err,le-ampus cu cevaapa într-o cana,si le-am dat la Mo 2 minute.
În uleiul ramas în wok,care trebuie sa sfîrîie ca lumea,
adaugam ceapa,morcovii ,Mu-Err si inspiratia de moment-mazarea :D
Saram,condimentam,degustam.(Aici am adaugat 1-2 linguri soia sauce)




Dupa 1-2 minute,adaugam si germenii de soia.Amestecam din nou,de zori..degustam...condimantam,daca mai e nevoie :P



Carnea,o adaugam în finala,amestecam,oprim focul,si lasam la racit.



Aceasta umplutura,ajunge pentru 10 big spring rolls .


Punem umplutura,aproximativ pe mijloc.Un colt l-am uns cu albus de ou,dar nu ar fi fost nevoie.
Se lipeste si fara.


Începem a împacheta






Apoi rolam



Încingem uleiul.pentru a sti sigur ca uleiul are temperatura perfecta,se face proba cu paleta de lemn...daca sfîrîie ca lumea,punem rulourile/pachetelele de primavara la prajit.Atentie,se prajesc foarte repede!





No comments:

Post a Comment