January 6, 2009

Supa crema de cartofi cu crutoane,bacon si creme fraîche

Supica asta e facuta dupa o reteta simpla,dintr-o carte mai veche bavareza.
Ingredientele folosite erau aceleasi,doar ca originala nu era o supa crema,si se folosea mai multa costita...si nu era servita cu crutoane.




Attached Image


Attached Image

  • 50 g costita
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 4 cartofi
  • o bucata de telina
  • o legatura de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3 felioare de pîine(crutoane)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1-1,5 l supa

Attached Image


Calim costita fara adaos de grasime.O scoatem afara.


Attached Image


Adaugam legumele,taiate grob.Le lasam putin la perpelit.


Attached Image


Stingem legumele cu supa,adaugam verdeata.Condimentam.


Attached Image


Cînd legumele sînt fierte bine,facem piure cu mixerul stick.Degustam.
Adaugam piper,sau sare(cine doreste poate adauga chimion sau nucsoara)


Attached Image

În timp ce fierbea supa am prajit si crutoanele,
si am servit cu bucatele de costita(noi batrînii ,si fara,Denise),si cu creme fraîche.


Attached Image


Attached Image


Papila mea,zice buuuna tare :D

1 comment:

  1. am mancat asa ceva la vidraru. delicios :)

    ReplyDelete