January 25, 2010

Ioana,Catalin,Estera,Alexandra-au nevoie de ajutor!




În urma mesajului citit pe blogul Yafei,deschid si eu acest subiect apelînd la voi!

Este vorba despre o tînara,Ioana Spahiu, care în 22 februarie va împlini 18 ani!
La începutul anului a fost diagnosticata cu doua forme grave de cancer.
Carcinom Scuamos nediferentiat cu proliferare celulara si in ganglionii latero-cervicali.

Familia Ioanei,are nevoie de aproximatin 80.000 euro pentru tratamente si chimioterapie,într-o clinica din strainatate.





Spahiu Laura


Cod IBAN EUR: RO21RNCB05000834973 60002
Cod IBAN RON: RO48RNCB05000834973 60001
Banca Comercială Română – sucursala Sebastian

Orice suma,fie ea si cît de mica,este un real ajutor! Multumesc!


******************************************

Yafa,a deschis o licitatie,în care ofera 2 mini vacante în Elvetia.
Cîstigatori,vor fi cele 2 persoane care doneaza cele mai mari sume de bani,
care vor intra în contul Ioanei.
Pentru mai multe detalii,va rog accesati acest link ( Blogul Yafei) :


http://yafa.unblog.fr/2010/01/22/pagina-pentru-ioana/



craciun4.jpg



Mesaj preluat de pe blogul Yafei:

Niciodata nu am putut sta cu mainile in san in fata suferintei unui copil, Ioana este o fetita de 17 ani si care are mare nevoie de noi toti!

Ea este singurul copil la parinti, o tanara serioasa, cuminte, altruista, un copil eminent si tot timpul vesel. Si dintr-o data toata lumea ei vesela s-a prabusit odata cu diagnosticul care a venit crunt si de netagaduit.

http://ioanaspahiu.blogspot.com/2010/01/analize-medicale.html


Stiu ca nu are nici o legatura cu subiectul blogului meu insa nu puteam sa fac altfel, asa ca am decis intr-un “consiliu de administratie” urmatoarele:

Deschid in perioada 22 ianuarie- 25 februarie 2010 o licitatie pentru doua mini vacante la masa mea, in Elvetia. Mini vacanta oferita pentru doua persoane (eventual trei, 2 parinti si un copil) cu totul inclus: transport, masa, cazare.

Prima perioada este 1-6 aprilie 2010 si a doua 4 -8 iunie 2010.

Programul celor doua mini vacante mai cuprinde: o zi la Geneva, vizita bisericii romanesti de lemn, muzeului Ceasurilor, a imprejurimilor si o masa tipica elvetiana.

Licitatia porneste de la 0 iar mini vacanta va fi castigata de persoana/persoanele care vor oferi cel mai mult. Suma de bani oferita va intra in contul Ioanei.

Detaliile finale pentru acest demers ( nume, prenume , adresa si deoparte si de cealalta), vor fi discutate printr-un schimb de e-mailuri intre mine si castigatorul licitatiei. Castigatorul va intra in posesia biletului din avion contra sumei de bani promise pe loc.

Nu ne dorim altceva decat sanatatea Ioanei!

Yafa




Yafa,gestul tau este nobil.Esti un om minunat!


****************


Multa lume nu stie de existenta Formularului 112 - existent in statele membre UE. Eu sper ca poate sa-i fie de ajutor Ioanei.


Formularul E112 este formularul care ar putea salva viata copiilor dvs sau chiar a dvs in situatia in care sunteti pe o lista de asteptare interminabila sau tratamentul este programat prea tarziu. Desprecopii.com va prezinta o serie de informatii importante care va pot ajuta in cazul in care doriti sa obtineti aprobare pentru tratament in afara Romaniei.

Ce este formularul E112 : Formularul E 112

Formularul E112 este formularul care ar putea salva viata copiilor dvs sau chiar a dvs in situatia in care sunteti pe o lista de asteptare interminabila sau tratamentul este programat prea tarziu.
« Informatii generale: incepand cu data de I ianuarie 2007, Romania este stat membru al UE Si poate beneficia de toate prestatiile sociale care se furnizeaza pe teritoriul statelor membre. inclusiv in ceea ce priveste asigurarile sociale de sanatate.
Regulamentelul Consiliului (CEE) Nr. l10817l privind aplicarea sistemelor de securitate sociala lucratorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplaseaza in cadrul Comunitdlii gi Regulamentul Consiliului (CEE) Nr.574172 pentru stabilirea modalitalitatii-de aplicare a Regulamentului (CEE) Nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrii familiilor acestora care se deplaseaza in interiorul Comunitatii stipuleaza ca o persoana asigurata pe teritoriul unui stat membru sa aiba dreptul la servicii medicale, pe teritoriul altor state membre, daca are aprobarea instituliei compentente din statele membre de afiliere.
Instituliile competente in Romania sunt casele de asigurari de sanatate judetene, a Municipiului Bucuresti, a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatorestii gi a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
Astfel, articolul 22 alin. (l) lit. (c) din Regulamentul (CEE) Nr. 1408171 stipuleaza faptul ca o persoana are dreptul si beneficieze de ingrijiri medicale in alt statmembru UE/SEE decat statul competent (de afiliere), pe cheltuiala acestuia din urma, in cazul in care, aceasta persoana a fost autorizat de catre institutia competenta sa se deplaseze in alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzator starii sale de sanatate.

Formularul E 112: " Atestat privind mentinerea dreptului la prestatiile incurs pentru asigurarea de boala-maternitate"
Acest formular se elibereaza de casele de asigurari de sanatate in urmatoarele doua situatii:

* a) persoanele care beneficiaza de asigurare de boala si maternitate in Romania si care solicita caselor de asigurari de sanatate unde sunt inscrise ca asigurate, transferul regedintei lor temporar sau definitiv pe teritoriul altui stat membru UE/SEE;
* b) persoanele care sunt autorizate de catre casele de asigurari de sanatate sa se deplaseze intr-un alt stat membru UE/SEE cu scopul de a primi un tratament medical

Iata mai departe tratata optiunea b) de mai sus:
Pentru situatia trimilerii la tratament medical trebuie indeplinite doua conditi icumulative:

* a). tratamentul respectiv sa se regaseasca printre serviciile medicale prevazute in pachetul de servicii de baza de care beneficiaza asiguratii din sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania
* b). acest tratament sa nu poate fi acordat in intervalul de timp necesar in mod normal pentru oblinerea tratamentului respectiv in Romdnia, luand in considerare starea curenta de sdndtate a persoanei solicitante si evolulia probabila a bolii.

Daca cele doua condilii sunt indeplinite casa de asigurari de sanatate nu poate refuza eliberarea acestui formular.
Ce prevede Legea in (vezi fisier cine are dreptul la E 112) Formularul E 112
Cititi mai departe: Cum se construieste un dosar medical pentru aprobare formular E112
autor: Echipa Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2008

CNSAS Formularul 112




*********************************

Paun Ioan Catalin



"Ma numesc Paun Ioan Catalin in varsta de 5 ani si 6 luni si pana acum o luna eram un copil normal, perfect sanatos care alerga alaturi de alti copii prin parc. In urma cu o luna a inceput calvarul pentru mine in momentul in care mi s-a spus ca trebuie sa merg la spital, sa-mi scoata bubita de la cap care ma durea ingrozitor de rau. Nu stiam nimic despre aceasta bubita dar am suferit foarte mult din cauza ei".
Acestea sunt vorbele unui copil care abia acum intelege sensul vietii si al copilariei.
Catalin a fost diagnosticat avand o tumora de fosa craniana(meduloblastom).
Pe data 18.12.2009 baietelul nostru a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni deoarece avea dureri ingrozitoare de cap, urmand sa se fac mai multe investigatii. In urma examenului RMN s-a depistat o tumora cerebeloasa, iar pe data de 21.12.2009 s-a intervenit chirurgical pentru drenaj. Din cauza tumorii s-a declansat o hidrocefalee avand neaparata nevoie de aceasta interventie, presiunea lichidului cefalo rahidian fiind de 4 ori mai mare decat este normal.La o saptamana urmeaza a doua interventie chirurgicala pentru extirparea tumorii(28.12.2009). Aceste doua saptamanii au fost cumplite fiind imobilizat complet la pat. Dintr-o fire foarte energica si plina de viata boala l-a transformat intr-o fire cuprinsa de durere si tristete.



Este un copil ca oricare altul, putea fi vecinul tau, prietenul tau, fratele tau sau chiar copilul tau ... Cata sufera in urma operatiei de indepartare a unei tumori de fosa craniana (meduloblastom), un diagnostic cumplit pt un copil de numai 5 ani ... el are nevoie de noi pentru a acoperi costurile tratamentului care ii va salva viata ... haideti sa punem mana de la mana si sa ii salvam VIATA!!!
Orice DONATIE oricat de mica este binevenita ... este un pas
inainte spre reusita ... sper vindecare ...
Oricine doreste sa doneze pt Cata o poate face la:

Nume: Paun Stan

COD IBAN IN EURO
RO43RZBR0000060012256054
COD IBAN LEI
RO59RZBR0000060012256057
COD IBAN USD
RO75RZBR0000060012256060

Important:
la ghiseu sau pe ordinul de plata trebuie trecut nr de cont, numele titularului si important sa precizati ca suma este o DONATIE .

Contribuiti la salvarea unui inger ...
TU POTI SA IL SALVEZI PE CATA!!!


***********************************

Estera si Aexandra

Preluat de pe blogul Inei:


As dori sa fac referire la doua cazuri care cer atentie.

  1. Primul caz este mai grav, cere ajutorul nostru imediat iar povestea aferenta am gasit-o pe blogul Ligiei. Am sa va las sa cititi din cuvintele ei despre ce este vorba.

Am sa intristez putin cu acest post, insa simt ca trebuie sa scriu despre un caz total special care din pacate imi este parte din familie. Este vorba de sotia verisorului meu, Estera care sufera de ciroza hepatica decompensata stadiul 3 spre 4 pe fondul unei hepatite cu virus C, care a afectat atat viata ei cat si viata familiei ei. Daca fiecare dintre noi ne bucuram de sanatate si dragoastea familiei din preajma noastra, Estera la punctul acesta se gandeste cu groaza ca nu va mai apuca poate sa-si vada fetitele cum cresc. Am atasat poza fetitei mai mari, Sara, insa in urmatoarele zile voi primi o poza actuala a celor doua dulceti.

Sansa Esterei de viata ar fi o persoana care ar avea aceeasi grupa de sange, mai exact O1 si care ar fi de acord sa ofere o bucatica mica din ficat lui/ei sanatos. Prin acea bucatica de ficat puteti salva o viata si ati da bucurie unei familii indurerate si unor fetite superbe care doresc sa nu creasca singure. Nu vreau sa presez pe nimeni, insa problema noastra mare este ca exista o data limita si aceasta este FEBRUARIE 2010. Estera a fost si este pe lista de asteptare pentru viata, insa nici pana la punctul acesta n-a existat o sansa. Familia, rudele apropiate au incercat s-o ajute, insa acolo unde se potrivea grupa sanguina, ficatul donatorului nu era sanatos. Sotul Esterei mi-a trimis cam ce ar trebui facut in cazul in care se ofera cineva sa doneze.

Importanta pentru inceput este grupa de sange O1. Daca donatorul are grupa de sange O1 se fac ulterior alte analize pentru a stabili cat este de sanatos pacientul. Sunt analize uzuale pe care si le face donatul in prealabil. Cu ele eu ma prezint la Fundeni si vedem ce mai urmeaza. In ceea ce priveste costul unei bucati de ficat nu pot sa-ti spun cat face, si nici nu ni s-a permis de la Fundeni sa avem intelegeri de ordin financiar cu un eventual donator. Ni s-a recomandat sa facem transplantul in maximum doua luni incepand din decembrie 2009. Dupa aceasta data, tinand cont si de modificarile din organismul ei, nu se mai poate face mare lucru din punct de vedere medical.”

Speram ca in luna care ne-a mai ramas, o persoana sensibila care doreste sa ofere viata si bucurie unei familii indurerate, va fi sensibilizata si va lua hotararea sa ne raspunda. Daca doriti mai multe informatii sau vreti sa faceti ceva pentru Estera, contati-l pe sotul ei la adresa de email adydrobota@yahoo.com.

2. Al doilea caz pe care doresc sa vi-l prezint mi-a fost semnalat prin email, de catre o cititoare a blogului, Adriana Cif. Aceasta mi-a povestit despre Alexandra, o tanara studenta la stomatologie in Targu Mures, care sufera de leucemie. Alexandra va implini 24 de ani pe 21 februarie. In acest moment Alexandra se afla in Italia, asteptand un miracol, prin care sa primeasca sange de la un donator compatibil. Puteti citi mai multe despre aceasta si boala sa, pe siteul conceput special pentru aceasta.

Conturile unde se pot face donatii sunt:

LEI - RO29BTRL02701201554077XX

EUR - RO75BTRL02704201554077XX

Conturile sunt deschise la Banca Transilvania pe numele COMANICI ALEXANDRA OFELIA. Va rugam precizati ca suma depusa reprezinta DONATIE

Puteti dona in contul asociatie Soranprax "Life Hope" (firme):

LEI – RO68BTRL02701205M59073XX

Nu in ultimul rand doresc sa va reamintesc de cazul Ioanei, despre care puteti citi aici.

VA INDEMN SA TRANSMITETI ACEST MESAJ CAT MAI MULTOR PERSOANE SI DACA VA ESTE CU PUTINTA, SA AJUTATI ACESTE PERSOANE, IN LIMITA POSIBILITATILOR, DESIGUR. ORICE GEST, ORICE AJUTOR ESTE O LICARIRE DE SPERANTA.

VA MULTUMESC!




8 comments:

  1. Maya, draga mea, iti multumesc. Eu nici nu cunosc familia Ioanei insa mesajul Anei, m-a facut facut sa reactionez asa, gandindu-ma ca suntem cu totii oameni, avem copii si asa mai departe.Te imbratisez si iti multumesc inca odata.

    ReplyDelete
  2. Yafa,eu pe blogul tau am citit prima data,iar de la tine si de pe altele,nu stiu de unde am agatat treaba asta,crezînd ca esti o prietena de familie!Scuze de confuzie.

    Acum,ca stiu,ca nici macar nu cunosti familia,te apreciez si mai mult!Ai tot respectul meu :)

    ReplyDelete
  3. Leapsa frumoasa pentru tine la mine pe blogggggggggggggggggggg.:))

    ReplyDelete
  4. Maya , sunt total in afara de subiect , dar ma arde o intrebare: nu mai pot intra de aseara pe forum! Sunt eu toanta sau nu merge? (simonaro29)

    ReplyDelete
  5. Simonaro29,intre timp s-a clarificat situatia.Nu mergea ca ne-a murit serverul ...

    ReplyDelete