August 29, 2010

Muffins cu dovleac/Kürbismuffins(Butternut)

Kürbis-Muffins



  • 250 g dovleac, razuit fin_____________250 g Kürbis, fein geraspelt
  • 250 g faina_______________________250 g Mehl
  • 150 g unt moale___________________150 g weiche Butter
  • 180 g zahar_______________________180 g Zucker
  • 100 ml lapte______________________100 ml Milch
  • 3 oua____________________________3 Eier
  • 1 ligurita scortisoara_______________1 TL Zimt
  • 1 lingurita praf de copt_____________1 TL Weinsteinbackpulver
  • 1 zahar vanilat____________________1 Vanille Zucker
  • coaja de lamîie, razuita fin___________Zitronenschale, fein geraspelt
  • glazura de ciocolata_______________Schokoladenglasur


Se curata dovleacul, se îndeparteaza sîmburii, iar pulpa se raziue fin.
Eu am folosit un dovleac Butternut. Restul de pulpa am folosit-o la o supa crema.


Den Kürbis schälen und die Kerne entfernen, Kürbisfleisch fein raspeln. Ich habe Butternut-Kürbis verwendet. Das restliche Kürbisfleisch habe ich für eine Cremesuppe benutzt.





Se freaca/mixeaza untul cu zahar vanilat si zahar pîna devine spumos, se adauga coaja de lamîie si ouale, se mixeaza mai departe.


Butter, Vanille Zucker und Zucker schaumig rühren/mixen und geriebene Zitronenschale sowie Eier dazugeben, weiter mixen.





Se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara si se adauga alternativ cu cîte putin lapte la amestecul de oua. La sfîrsit se adauga dovleacul razuit.
Se aseaza *formele de hîrtie pe o tava sau se unge si tapetaza cu faina o tava de muffins, se umple cu aluat si se coace în cuptorul preîncalzit pe sina din miloc la 170°C 25-30 de minute.
*Daca folositi doar forme de hîrtie, puneti cîte doua una într-alta, ca sa nu se împrastie muffinsii.


Mehl mit Weinstein-Backpulver und Zimt mischen und abwechselnd mit Milch zum Eigemisch einrühren. Zum Schluss Kürbis unterheben. *Papierförmchen aufs Backblech stellen oder das Muffinblech einfetten und mehlen, mit den Teig füllen und im vorgeheizten Ofen auf mittlerer Schiene bei 170 °C 25-30 Minuten backen. *Verwenden sie nur Papierförmchen, stellen je zwei ineinander, damit die Muffins nicht flach auseinandergehen.





Se lasa muffinsii pe un gratar la racorit.

Muffins auf einem Gitter auskühlen lassen.








Ciocolata se topeste pe baie de apa, apoi se decoreaza muffinsii.

Schokolade im Wasserbad schmelzen und die Muffins damit bestreichen.


12 comments:

  1. Ce bine arata ... mi-ai facut pofta.

    ReplyDelete
  2. Sara,se fac usor...si se manînca tot foarte usor :D

    ReplyDelete
  3. Minunat! Am sa incerc si eu cand vor aparea dovlecii de placinta.

    ReplyDelete
  4. ce bine arata muffinsi acestia,eu inca n-am incercat deloc sa fac briose,dar poate o sa incerc in curand.
    P.s Imi plac pozele tale la nebunie, artistice!

    ReplyDelete
  5. Multumesc pentru reteta! Foarte buni muffinsii! Am folosit dovleac calit (apucaseam sa-l calesc si apoi am cautat reteta) dar au iesit foarte buni.

    ReplyDelete