October 20, 2010

Polpette di pane


Reteta asta am vazut-o cîndva intr-o emisiune de gatit "La prova del cuoco" pe Rai 1

( program TV italian).

Das Rezept habe ich mal in einer Kochsendung "La prova del cuoco" auf Rai 1

( it. TV-Sender ) gesehen.



 

Pentru sos avem nevoie de:

Für die Soße brauchen wir:

  • 6 rosii__________________________6 Tomanten
  • 1 tija de telina____________________1 Selleriestange
  • 1 ceapa_________________________1 Zwiebel
  • frunze de busuioc (fac.)____________Basilikumblätter
  • sare____________________________Salz
  • ulei de masline___________________Olivenöl


Rosiile,ceapa si tija de telina se curata si se taie în bucati mai groabe.

Tomaten,Zwiebel und Selleriestange schälen und in grobe Stücke schneiden.



Legumele pregatite se pun la prajit în ceva ulei de masline.
Se lasa la fiert 15-20 minute,pîna se înmoaie legumele.
Se îndeparteaza bucatile de telina si ceapa.Rosiile se fac pieru cu mixerul bat.Se sareaza.

Vorbereitetes Gemüse in einer Pfanne mit etwas Olivenöl anbraten.
15-20 Minuten kochen lassen, bis das Gemüse weich ist.
Sellerie-und Zwiebelstücke entfernen.Die Tomaten mit dem Stabmixer pürieren.Salzen.







Pentru chiftelute avem nevoie de:

Für die Buletten brauchen wir:

  • 3 felii mari/groase pîine______________3 große/dicke Brotscheiben
  • 3 linguri cu vîrf pecorino romano_______3 EL Pecorino Romano,geraspel
  • 1 ou______________________________1 Ei
  • lapte,pentru înmuiat pîinea____________Milch,für Brot einweichen
  • putin usturoi pisat___________________etwas Knoblauch,gepresst
  • ulei pentru prajit____________________Öl zum braten

Pîinea se taie/rupe în bucati se pune într-un castron, se toarna ceva lapte deasupra si se lasa putin la înmuiat.

Das Brot in Stücke schneiden/reißen, in einer Schüssel mit etwas Milch übergießen und ein bisschen einweichen lassen.



Se adauga oul,usturoiul si pecorino si se framînta un aluat grob.Din acest aluat se formeaza chiftelute si se prajesc într-o tigaie în ulei încins pîna devin maro auriu.

Ei,Knoblauch und Pecorino hinzufügen,zu einem groben Teig verarbeiten.Aus dem Teig Buletten formen und in einer Pfanne in heißem Öl goldbraun ausbacken.





Se serveste cu sosul de rosii si busuioc.

Mit Tomatensoße und Basilikum anrichten und servieren.


13 comments:

  1. Bune rau de tot! Eu le fac de multe ori fara sos de rosii, servite cu alte garnituri .
    ciao...toate cele bune!

    ReplyDelete
  2. Arata super si cred ca sunt minunate... Imi plac, nu am mai facut de mult. Pup1

    ReplyDelete
  3. Draga Maya,
    Poti sa-mi spui ce robot de bucatarie folosesti, te rog? Caut unul care sa framante bine aluaturi si care sa nu dea rateuri la legume julienne. Multumesc

    ReplyDelete
  4. Celelalte galuste de paine le fac tot dupa reteta ta.
    Multam pentru inca o reteta pitoasa.:)

    ReplyDelete
  5. Nicoleta,eu le-a mînca si asa goale.Sînt tare pe gustul meu,pentru ca iubesc Pecorino :)

    ReplyDelete
  6. Anonimule,eu folosesc un Kitchen Aid,si accesoriile tot de la aceeasi marca.Sînt multumita deplin :)

    ReplyDelete
  7. Le Blog Piquant,încearca-le :)

    ReplyDelete
  8. Piscotel drag,eu ador tot felul de galuste de pîine.Asta-s bune si asa...goale :D

    ReplyDelete
  9. Site Brasov,multumesc de informatie :)

    ReplyDelete