June 17, 2011

Sparanghel cu pecorino

Desi prefer sa cumpar produse locale, cîteodata trebuie sa mai apelez si la produsele vecinilor. De la italienii mei preferati din piata, cumpar lamîi, ceapa de apa, alte fructe si legume, ca na, la ei se fac mai repede :D. Le aduc din partea de jos a Italiei (Sicilia, Calabria... ). Tot de la ei am cumparat si sparanghel, acu' vreo luna, atunci cînd l-am si facut. Pentru cei care adora aceasta leguma, sparanghelul asta subtirel, fraged si tare firav ca aspect, este un deliciu. Nu trebuie curatat, doar aburit sau grilat, tras scurt într-un strop de ulei, eventual stropit cu cîteva picaturi de suc de lamîie... este suficient. Se poate servi ca garnitura sau savura asa simplu. Bineînteles ca se poate face si o salata, o tarta, omleta, sau înfasurat în costita feliata foarte subtire si copt, etc... etc. Eu l-am stropit cu ulei de masine si l-am tinut doar scurt sub gratarul cuptorului, apoi am presarat deasupra pecorino romano razuit. Simplu si delicios!



8 comments:

  1. Trebuie sa fie un deliciu,desi am auzit ca e mult mai aromat ,n-am mancat niciodata.Pupici!

    ReplyDelete
  2. ce bun e ,gatit oricum,o zi buna

    ReplyDelete
  3. vai, aici m-ai nimerit total! inca o data :)). ador sparanghelul! insa la noi deja nu se mai gaseste :(

    ReplyDelete
  4. Flory,da,e mult mai aromat decît cel "normal" :)

    ReplyDelete
  5. Yaya,de aceeasi parere sînt si eu.
    Sparanghel "rulz"! :D
    O zi buna si tie.

    ReplyDelete
  6. Zazuza,nici la noi nu mai este.Gata,adios sparanghel.De fapt mai este din ala de pe stiu eu ce meleaguri,facut pe te miri unde =))
    Dar sezonul sparanghelului local e aus :D
    Asta salbaticut l-am cumparat de la italieni,de pe piata,în urma cu o luna.

    ReplyDelete
  7. E adevãrat acest sparanghel l-am descoperit si eu...în pãdure, în Portugalia e o delicatesã, tocat si amestecat cu ouã, e yummy :)

    ReplyDelete
  8. Pîna la anul,nu mai am cum sa încerc,dar am retinut!Notat,merci :*

    ReplyDelete