February 22, 2013

S-a spart teava cu spam-eri?

Credeam ca se termina cu spamerii astia anonimi, asa de la sine, dar vad ca... nu! Ce se poate face împotriva lor? Se pot opri cumva?
Enervante rau si comentariile cu captcha, dar probabil ca asta va fi o varianta sa mai scap de ei. O gramada de comentarii intra în spam din start, altele le sterg, dar deja mi-a pierit pofta...

No, I don't want:  

  •  more Followers
  •  to be a Moviestar
  •  to lose Weight
  •  to see nude Photos

JUST LEAVE ME ALONE DAMMIT!!! 


25 comments:

  1. Mie imi ajung comentarii spam mereu. Dar am grija sa le elimin, deci n-ajung sa fie publicate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie îmi ajung si la spam dar si direct pe blog, si asta nu înteleg de ce. Credeam ca blogspot-ul le filtreaza destul de bine. Cel putin pîna in ultimele saptamîni a functionat foarte bine. Rar car mai scapa pe "fatzada" blogului. Dar acum scapa cu gramada.
      Chestia e ca ma enerveaza si comentariile moderate, la fel cele unde tre' sa tastezi captcha alea de tot rahatul!
      Acum le-am pus pe moderare, sa vedem... daca se tot umple spamul, o sa bag captcha...

      Delete
  2. Din pacate si eu ma confrunt cu problema asta...
    Am zis ca pun optiunea de a nu se mai putea comenta pe Anonim insa nu stiu care e bifa potrivita.
    Si tare imi este ca chiar si asa, tot vor aparea comment-uri ''ciudate'' :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu ce naiba se întîmpla în ultima vreme, ca pîna în urma cu vreo cîteva saptamîni, avea grija blogspotul, si filtra foarte bine mesajele. Anonimii cam ajungeau toti în spam, rara care scapa publicat... acum baga unele în spam, altele le publica.

      Bifarea potrivita cam nu exista, categoriile fiind astea:

      - toti, inclusiv anonimii
      - înregistratii
      - open ID
      - membrii blogului

      Deci egal ce alegi, o grupa ramine sigur "descoperita! :D


      Delete
  3. Asa patesc si eu.N-am intrat de ff mult timp pe blog, si am avut ce curata :(.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu intru regulat, iar spameri au fost mereu, dar cum spuneam, blogspotul nu-i publica ci îi filtra bine, direct la "cosul" cu spameri :D

      Delete
  4. Si eu am avut problema asta. Dar cum nu le-am publicat niciodata, vad ca au incetat. :)

    ReplyDelete
  5. Pai nici eu nu le-am publicat. La mine a fost mereu usa deschisa, a comentat cine a vrut. Niciodata nu am moderat comentariile si nici nu am pus captcha aia enervanta. Însa platforma blogspot le filtra de la sine, nu trebuia sa fac eu nimic. Doar vedeam cum apar în fisierul spamerilor comentariile. Deci nu apareau pe blog. Rar de tot cînd mai scapa cîte unu. Acum însa scapa cu gramada =))

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. E gratis :)
      Da o cautare pe Google ca sa vezi cum il poti instala.

      Delete
    2. Cum am timp, studiez problema. Merci.

      Delete
  7. Si eu patesc la fel , de aceea moderez comentariile acum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, banuiesc ca asta e singura chestie care e acceptabila. As fi vrut sa vad daca si cu captcha ar mai fi postat asa multi spameri, însa cum detest din adîncul rarunchilor sa tastez "cîrmoajele" alea cu tot cu cifre blurate, etc, etc, cînd scriu mesaje pe alte bloguri, n-o s-o fac chiar la mine... cu toate ca adminstratorul dupa logare nu tre' sa "captch-eze" =))

      Asta este...

      Delete
    2. Pfoaa,nuuu, sa nu bagi chestia aia, si eu urasc sa scriu tot felul de coduri si daca gresesc dupa cateva incercari renunt la a mai posta pe blogul respectiv...E chiar inervant, sa-mi fie cu iertare.

      Delete
  8. Scuze ca intreb aici, dar ma gandesc ca aici raspunzi cel mai repede. Ai facut un tort la sarbatori si ai spus ca ai facut cea mai faina glazura de ciocolata, asa e? Nu gasesc nicaieri unde e reteta, ai putea sa ma ajuti cu un link? Multumesc anticipat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am pus reteta. Asta este:

      Ingrediente pentru glazura:

      200 g zahar
      125 ml apa
      150 g ciocolata amaruie

      Se fierbe apa cu zaharul timp de 5-6 minute, apoi se lasa la racorit. Cît este calda înca, se adauga cîte putin din ciocolata amaruie maruntita grob, si se amesteca cu un tel. Cînd s-a omogenizat, se toarna dintr-un shut pe tort. Se încheaga relativ repede, dar fara panica este timp de întins si pe partile care nu ajunge. Glazura ramîne lejera, cristalizeaza fin la suprafata, dar se taie perfect.

      Delete
  9. La multi ani Denisei, multa sananate, fericire si tot ce-si doreste sa se implineasca.

    ReplyDelete
  10. Eu moderez comentariile ( dar nu cer codul ala tampit cu cifre) si nu mi-au intrat spam-urile direct pe blog niciodata.
    Daca imi apar in casuta de comentarii le sterg de acolo.
    Pup si o zi faina.

    ReplyDelete
  11. Lia, la mine a fost la liber pîna acum cîteva zile. Nu am avut probleme niciodata. Adica na, mai scapa cîte un anonim. Daca era "porcos" îl stergeam, daca nu, îl lasam sa traiasca si el :D
    In rest, fara sa fac eu nimic, platforma blogspot lucra foarte bine. Adica le ducea/filtra de la sine la cosul de cu spam, iar de acolo le stergeam eu.
    Ceva nu e ok, ca in ultimul timp îmi vin foarte multi spameri. Mult mai multi decît de obicei. Asa multi de filtrul scapa multi în casuta cu mesaje. Ieri am sters din file-ul spam peste 1500 de mesaje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cîrmoajele alea ( a se citi codul litero-numeric/captcha) nu îlpun nici eu, ca ma enerveaza si pe mine cînd tre' sa scriu mesaje si sa bat codurile alea... si mai le si gresesc... =))

      Delete
  12. Acum cateva luni am patit-o si eu, desi am un captcha (f f simplu). In mod normal spamele se duceau direct la spam, iar comentariile noi ajungeau la moderare, ei bine acum ajungeau toate la moderare, de stergeam cateva sute de spamuri pe zi!
    S-a uitat prietenul meu programator la situatie, era un robot care trimitea de a o adresa (aceeasi) de IP. Odata ce a trecut adresa aia la spam, s-au dus toate in spam. Cum facea robotul sa treaca de captcha, mister total.
    Succes, e foarte enervanta situatia!

    ReplyDelete
  13. Da, enervanta rau. Vad ca de cîteva zile s-au mai potolit mesajele spam. Tot mai putine. Sper sa dispara de tot. Multumesc de infornatie. Salutari si o zi superba :)

    ReplyDelete