February 6, 2015

Dip de vinete

Din nou ceva simplu, rapid si care nu necesita prea multa munca, asa cum îmi place mie. Merge bine pe lînga cartofi copti sau pîine rumenita, dar si lînga o bucata de piept de pui, chiftelute, si... pe lînga ce doriti. L-am numit dip, pentru ca eu asa îl folosesc, pe post de sosulet. Un dip/sosulet rece ar trebui sa fie mai fin, dar eu detest din adîncul sufletului vinetele facute "praf" :D





Ingrediente:

  • 3 vinete, taiate în jumatate pe lungime
  • 3-6 catei de usturoi ( dupa gust ), taiat felii grosute
  • ulei de masline
  • sare, piper din rîsnita

Se cresteaza vinetele adînc, dar nu se atinge coaja. Se împaneaza cu feliile de usturoi,
se sareaza si pipereaza, si se stropesc cu ceva ulei de masline.
Se introduc în cuptorul încalzit la 200°C si se lasa pîna se înmoaie.
Daca tind a se rumeni prematur, pîna sa fie moi, se acopera cu o coala de folie de aluminiu. 



Se scoate pulpa cu ajutorul unei linguri. Daca va place un sosulet fin, macinati, tocati, 
striviti dupa bunul plac. Eu le-am tocat cu lingura cu care am scos pulpa din coaja, direct în castron. 
Degustati si condimentati dupa gust cu piper proaspat macinat si sare. Daca nu va place piperul, 
dar va place iute, adaugati fulgi de chili sau ardei iute proaspat, tocat fin. Amestecati bine, 
mai stropiti cu putin ulei de masline si cam asta este. Un deliciu pentru papila mea :) 


Cu sosuletul am avut cartofi fierti putin, apoi copti. Asa ne plac foarte mult. 


Nu e o reteta de weekend, dar eu va urez un sfîrsit de saptamîna minunat!


No comments:

Post a Comment