Aluatul:
- 600 g faina
- 1 cubulet drojdie proaspata
- 120 g zahar
- 1 lingura coaja de lamîie, razuita
- 3 oua
- 60 g unt
- 1 cana de lapte caldut
Am pus faina în vasul robotului, am facut o adîncitura în care am turnat drojdia frecata cu putin zahar si ceva din laptele caldut. Am lasat sa dospeasca. Dupa 5-10 minute am adaugat pe rînd restul ingredientelor în timp ce robotul framînta. Am lasat aluatul la crescut pîna si-a dublat volumul, apoi l-am împartit pentru o foaie si doua suluri pe care le-am sucit si pus deasupra. Am folosit o forma cu diametrul de 30 cm. Forma am uns-o cu unt si tapetat cu faina. Am îmbracat forma cu foaia rotunda de aluat, apoi am turnat umplutura, iar deasupra am asezat împletitura. Am copt Pasca la 170-180 °C timp de aproximativ o ora. Pentru prima mea Pasca, as spune ca a iesit destul de frumoasa ca aspect. A crescut foarte bine si a fost foarte aromata si gustoasa.
Umplutura:
- 500 g ricotta
- 2 oua
- 150 g stafide
- 1 lingura coaja de lamîie,razuita
- zahar si vanile dupa gust
Am amestecat pur si simplu toate ingredientele si gata crema de brînza.
Yamy,,,ce bine arata...si sigur super gustoasa.
ReplyDeletePup si duminica frumoasa
Asta a fost prima mea încercare,data viitoare o s-o fac si mai buna :P
ReplyDeletePupici!
Foarte frumos facut, imi place. o zi placuta...
ReplyDeleteMultumesc.Si tie o zi frumoasa.La noi din pacate,începe sa picure...
ReplyDeleteNici eu nu am mai facut pasca .
ReplyDeleteA ta pare si cred ca este delicioasa.
Da,a fost buna si pufoasa.Data viitoare o fac putin mai dulce :D
ReplyDeletefoarte frumoasa ti-a iesit !
ReplyDeleteBuna ziua,
ReplyDeleteAs dori sa stiu cat costa drepturile de autor pentru poza cu Pasca cu branza dulce si stafide, postata pe blogul dvs:
http://mayas-esprit.blogspot.com/2011/05/pasca-cu-brinza-dulce-si-stafide.html
Multumesc!