May 1, 2011

Pasca cu brînza dulce si stafide



        Aluatul:

  • 600 g faina
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 120 g zahar
  • 1 lingura coaja de lamîie, razuita
  • 3 oua
  • 60 g unt
  • 1 cana de lapte caldut


Am pus faina în vasul robotului, am facut o adîncitura în care am turnat drojdia frecata cu putin zahar si ceva din laptele caldut. Am lasat sa dospeasca. Dupa 5-10 minute am adaugat pe rînd restul ingredientelor în timp ce robotul framînta. Am lasat aluatul la crescut pîna si-a dublat volumul, apoi l-am împartit pentru o foaie si doua suluri pe care le-am sucit si pus deasupra. Am folosit o forma cu diametrul de 30 cm. Forma am uns-o cu unt si tapetat cu faina. Am îmbracat forma cu foaia rotunda de aluat, apoi am turnat umplutura, iar deasupra am asezat împletitura. Am copt Pasca la 170-180 °C timp de aproximativ o ora. Pentru prima mea Pasca, as spune ca a iesit destul de frumoasa ca aspect. A crescut foarte bine si a fost foarte aromata si gustoasa.


        Umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 2 oua
  • 150 g stafide
  • 1 lingura coaja de lamîie,razuita
  • zahar si vanile dupa gust


Am amestecat pur si simplu toate ingredientele si gata crema de brînza.


8 comments:

  1. Yamy,,,ce bine arata...si sigur super gustoasa.
    Pup si duminica frumoasa

    ReplyDelete
  2. Asta a fost prima mea încercare,data viitoare o s-o fac si mai buna :P
    Pupici!

    ReplyDelete
  3. Foarte frumos facut, imi place. o zi placuta...

    ReplyDelete
  4. Multumesc.Si tie o zi frumoasa.La noi din pacate,începe sa picure...

    ReplyDelete
  5. Nici eu nu am mai facut pasca .
    A ta pare si cred ca este delicioasa.

    ReplyDelete
  6. Da,a fost buna si pufoasa.Data viitoare o fac putin mai dulce :D

    ReplyDelete
  7. foarte frumoasa ti-a iesit !

    ReplyDelete
  8. Buna ziua,

    As dori sa stiu cat costa drepturile de autor pentru poza cu Pasca cu branza dulce si stafide, postata pe blogul dvs:

    http://mayas-esprit.blogspot.com/2011/05/pasca-cu-brinza-dulce-si-stafide.html

    Multumesc!

    ReplyDelete