Daca tot a început sezonul...
- 18-20 fire de sparanghel
- 200 ml smîntîna
- 200 g brînza Feta, maruntita
- 100 g jambon fiert, tocat grob
- 50 g mozzarella razuita
- 1 lingura marar tocat fin
- 4 oua
- aluat foietaj
Va prezint o tarta cu sparanghel, simpla si delicioasa.
În primul rînd fixati cuptorul la 180°C , pentru ca prepararea merge rapid.
Sparanghelul a fost atît de proaspat si fraged încît nu a fost nevoie sa-l curat deloc.
În primul rînd fixati cuptorul la 180°C , pentru ca prepararea merge rapid.
Sparanghelul a fost atît de proaspat si fraged încît nu a fost nevoie sa-l curat deloc.
Am taiat doar putin din capete.
L-am spalat si l-am pus la fiert în aparatul cu aburi timp de 5-6 minute.
L-am spalat si l-am pus la fiert în aparatul cu aburi timp de 5-6 minute.
Între timp am amestecat cu telul ouale, mozzarella, feta, smîntîna si mararul.
În timp ce amestecam, m-am hotarît sa adaug si putin jambon.
În timp ce amestecam, m-am hotarît sa adaug si putin jambon.
Firele de sparanghel le-am taiat feliute, le-am adaugat la amestecul de brînza si oua,
iar vîrfurile le-am pastrat pentru "decorat" tarta.
Am îmbracat forma de tarta cu aluat foietaj, apoi am turnat amestecul de mai sus.
Vîrfurile sparanghelului le-am asezat deasupra si am dat tarta în cuptorul preîncalzit.
iar vîrfurile le-am pastrat pentru "decorat" tarta.
Am îmbracat forma de tarta cu aluat foietaj, apoi am turnat amestecul de mai sus.
Vîrfurile sparanghelului le-am asezat deasupra si am dat tarta în cuptorul preîncalzit.
Am lasat-o la copt pîna mi-a placut culoarea aluatului.
De cel putin 30 de minute are nevoie însa, pentru a se coace si interiorul.
De cel putin 30 de minute are nevoie însa, pentru a se coace si interiorul.
Foarte buna pentru un mic dejun întîrzîiat la un sfîrsit de saptamîna sau oricînd...
Arata impecabil. Cred ca e nemaipomenit de buna !
ReplyDeleteMultumesc,Antonina.A fost tare gustoasa.Din graba am facut-o cu aluat foietaj,dar data viitoare o sa fac un aluat gen pate brisee mai picant(un aluat pe care l-am mai folosit la tarte sarate).
ReplyDeleteGroßartig, gefällt mir ganz besonders GUT!
ReplyDeleteCat de buna eeeee,mie imi place mai mult asa cu foietaj!Si nelipsitul busuioc din pozeee,si eu am facut ceva usor tot cu busuioc,te pup!
ReplyDeleteSalut :) Te invit sa participi cu aceasta reteta la provocarea "Dulce Romanie" de luna mai, care are unul din ingredientele principale sparanghelul :) (Doar sa mentionezi in postare ca participi, cu link catre provocare) arata foarte bine tarta ta, si mie imi place mult aluatul foietaj!
ReplyDeletearata foarte foarte bine, cred ca este tare gustoasa!
ReplyDeletetot ce-i cu sparanghel e bun,tarta ta e de nota zece plus
ReplyDeleteOau, ce fain arata.
ReplyDeleteM-am indragostit de retetele tale,sunt atat de cochete si inspira bunul gust.Tarta arata min unat,pozele sunt superbe ca intotdeauna.
ReplyDeleteYamy...ce tarta apetisanta... Super. Chiar ieri ma uitam la sparanghel dar nu l-am cumparat:))
ReplyDeletePupici
Oricum imi plac tare mult 'petalele' cazute de aluat... arata demential !
ReplyDeleteArata...super gustos!
ReplyDeletearata delicios!! mi se pare o idee grozava.
ReplyDeleteDanke,Hannes :)
ReplyDeleteFlory,merci.Eu fara busuioc nu pot trai.Bun,mai sînt si alte verzaciuni :)
ReplyDeleteAlina,multumesc de invitatie,si ma bucur ca-ti place tarta mea!
ReplyDeleteMultumesc de vizita :)
Adela,noua ne-a placut mult combinatia.Eu ador sparanghelul,mai ales asta verde.
ReplyDeleteYaya,merci.Asa si eu ador sparanghelul,si mi-l place pregatit oricum :)
ReplyDeleteBucate apetisante,multumesc :)
ReplyDeleteBianca,la noi acum e sezon,si-l cumpar de la dughenele taranilor.E tare bun!
ReplyDeleteCraita,îti mutumesc mult pentru apreciere.
ReplyDeletePupici!
Antonina,si mie mi-a placut cum a iesit asa cu marginile alea atîrnate :)
ReplyDeleteMariette,merci :*
ReplyDeleteRetete culinare,multumesc de vizita,si ma bucur ca-ti place reteta :)
ReplyDeleteArata delicios si cred ca este si foarte gustoasa. Eu am facut o varianta light deoarece nu pot digera grasimile la cuptor si am inlocuit smantana cu o crema de ovaz dintr o faina foarte fina si 200ml apa, am pus feta si un catel mare de usturoi tocat marunt de tot. Am amestecat oul cu crema de ovaz si usturoiu' si am pus bucati de feta grob. Buuuuna! Nu se simte faptul ca lipseste smantana - adevarul este ca se poate cumpara crema de ovaz gata preparata la cutii de la magazin... nu doar faina gen "maizena" fina la punga.
ReplyDeleteAI cumva o reteta de aluat de foietaj?