November 21, 2011

Carne cu cartofi la cuptor

Carne cu cartofi? Da, stiu, ati mai facut. Dar poate diferit... cu carne taiata mai gros, sau asezata deasupra, condimentata diferit, poate ati mai adaugat si alte legume s.a.m.d. Daca aveti pofta de carne cu cartofi la cuptor, va decomand si acest mod de preparare, simplu, rapid, putine ingrediente si totusi foarte gustos. Reteta apartine lui Any si o gasiti aici. Ea a folosit o felie mare si subtire de carne, dintr-o pulpa de porc întreaga. O idee excelenta de altfel, dar eu nu am gasit asemenea felie din sunca porclui, si am folosit carne de vita pentru noi si de curca pentru Denise. Any, multumim pentru prînzul delicios de ieri.




        Ingrediente:
  • felii mari si subtiri de carne(vita, porc, curca), 5-7 mm grosime
  • cartofi feliati, 5 mm grosime
  • ceapa feliata
  • rosioare, taiate in jumatate
  • ulei de masline
  • sare, piper, oregano


Se stropeste sau pensuleaza vasul cu putin ulei de masline, apoi se aseaza feliile de carne sarate si piperate .



Felia de curca a fost mai groasa. A avut ca. 7-8 mm. Cele de vita au avut 5 mm.



Se aseaza cartofii feliati desupra, locurile goale se acopera cu fîsiute de ceapa si rosioare.
Se condimenteaza cu sare, piper si oregano, se stropeste cu putin ulei de masline deasupra
si se da forma în cuptorul preîncalzit la 200°C timp de aproximativ jumatate de ora, atît cît sa fie facuti cartofii.





Îmi place mult ustensila asta de scos coditele capsunilor cu care eu scot si coditele rosiilor, chiar si pe cele de la kiwi.
Noroc ca am primit-o, ca altfel nu as fi stiut cît este de folositoare.



Delicios!



Pofta buna!

47 comments:

  1. Super idee! Multumim de reteta! (am inghitit in sec privind la poze:) )

    ReplyDelete
  2. Yamiii, ce bine arata... sint pregatita pentru cina, vina la tine ?!

    ReplyDelete
  3. Un deliciu total, indiferent de carne, simplu si satios! vPupicei!!

    ReplyDelete
  4. Ei da, as manca asa ceva.Arata foarte bine.

    ReplyDelete
  5. Simplu si foarte bun! Arata minunat!

    ReplyDelete
  6. O mancare binevenita oricand.O seara linistita.

    ReplyDelete
  7. Mancaria pare grozava, dar clestisorul ala m-a dat pe spate, de-a dreptul!

    ReplyDelete
  8. vorba lui Haplea: "as manca asa ceva"! te pup

    ReplyDelete
  9. ce bine-mi cade o reteta rapida cand nu stiu ce sa mai gatesc.
    sigur fac saptamana asta. merci fain pt idee!:)

    ReplyDelete
  10. imi plac rosiutele mici la nebunie, mai ales la cuptor!

    ReplyDelete
  11. Salivez in nestire !!! Delicios arata !!

    ReplyDelete
  12. As avea si eu pofta,dar ma abtin pana dupa post. Salvez reteta!

    ReplyDelete
  13. As avea si eu pofta,dar ma abtin pana dupa post. Salvez reteta!

    ReplyDelete
  14. As papa o portie fara sa stau pe ganduri ;) , arata tare bine !!!

    ReplyDelete
  15. Este delicios. Excelentă idee. Imaginile sunt minunate.

    sărut

    Gizi

    ReplyDelete
  16. Minunata ideea! Simplu si bun, iar pozele sunt mai mult decat apetisante...

    ReplyDelete
  17. am mai spus ca retetle simple ,usor de preparat,n-ai cum sa le ratezi si sunt si gustoase.am fost ieri la o prezentare de aparate de gatit,profesionale,dar aveau si un sow room cu diverse.am vazut asa o penseta dar am zis c e pentru oase.super! pupu-te !

    ReplyDelete
  18. O combinatie care imi place tare mult,pupici!

    ReplyDelete
  19. Andreea, se face uosr, asa ca merita probat!

    ReplyDelete
  20. Daniela, noi am servit la prînz, dar tu hai, ca eu mai fac!

    ReplyDelete
  21. Adela, noua ne place cu vita. Curca îi place doar Denisei :D

    ReplyDelete
  22. Licuta, bun si mai ales simplu, usor de realizat!

    ReplyDelete
  23. Haplea, eu o sa refac, ca prea merge rapid :D

    ReplyDelete
  24. Mirela, clestisorul este foarte bun. Daca nu-l "cîstigam", nu l-as fi cumparat poate niciodata, asa nu as fi stiut niciodata cît de practic este!

    ReplyDelete
  25. Andreea, eu iubesc retetele astea! Nu numai ca sînt rapide, dar nici prea mult de lucru nu este, si mai sînt si gustoase! Pune mai multe rosioare. :D

    ReplyDelete
  26. Kadia, asa este. Dau o savoare în plus. Neaparat trebuie puse mai multe, ca-s delicioase asa coapte :D

    ReplyDelete
  27. Ionela, te astept cu impresii.

    ReplyDelete
  28. Cat, pai nici sa nu mai stai pe gînduri. Cînd nu ai chef de prea multe pregatiri, probeaza :)

    ReplyDelete
  29. Multumesc, Cristina. Pe mine ma atrag retetele astea în mod deosebit. Unde nu tre' sa învîrt prea mult :D

    ReplyDelete
  30. Pansy, aduce cu o penseta de oase. Dar una de oase, e mai buna din inox.

    ReplyDelete
  31. Flory, si eu am descoperit simplitatea retetei. Doar oregano, si ajunge! Iar carnea pusa dedesubt, da o aroma mai buna cartofilor decît daca sta deasupra!

    ReplyDelete