April 4, 2013

Un ochi în centrul atentiei

Un mic dejun delicios, sau de ce nu, chiar si un prînz rapid, servit alaturi de o salata... si tinînd cont ca nu necesita prea mult de lucru, în circumstante majore s-ar putea servi chiar si la ore indecente, dupa miezul noptii de exemplu, în cazul în care nu dormiti din stiu eu ce motive :P 
Ochiul din centrul atentiei, este un simplu ou, înconjurat de putina brînza, o rosioara si multa aroma de la uleiul de masline presat la rece. Reteta, cum spuneam cu un post mai jos, este inspirata de pe blogul Antoninei

Ingrediente: 
  • 1 felie maaare de pîine, de care va place
  • 1 ou mai mititel
  • 1 bucatica de parmezan, aschii subtirele
  • 1 bucatica de gorgonzola, farîmitata/rupta cu degetele
  • 1 rosie decojita si fara semnite, taiata bucatele
  • putin ulei de masline 
  • sare, daca e nevoie 


Pregatim ingredientele.


Le aranjam pe pîinea stropita cu ceva ulei de masline.
Dam toata afacerea în cuptorul preîncalzit la 200 °C pîna se coace oul asa cum va place.


Vreau sa va arat ce frumos rumenit e dedesubt! Mmmmm!


În rest... serviti cu pofta! 



Multumesc pentru reteta! 

22 comments:

  1. Acu am mancat dar maine tre s-o comit si eu!Cu mucegaiul nu ma impac dar bag un cascaval.Minunat!Pupici multi!

    ReplyDelete
  2. Fie cu ce-o fi, ca tot bun iese :D
    Muah! xoxoxo

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Pai nu mai înghiti, fa si tu, ca merge rapid :)

      Delete
  4. Fain de tot mic dejunul asta, eu mai pun si o cana de lapte langa si ma pot comsidera pe deplin multumita! Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu le prea am cu laptele. As prefera o salata pe lînga :D Pupici!

      Delete
  5. ce prezentare frumoasa, poze exceptionale, nici in revista n-am vazut atat de reusite ! presupun ca si gustul e deosebit !

    ReplyDelete
  6. Nu-s fan branzeturi cu mucegai , dar micul tau dejun arata tare bine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai tu poti folosi alta brînza, care-ti place.

      Delete
  7. E minunat cum arata, asa ca mi-ar mai trebui inca o felie din asta:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treci mîine pe la mine, ca fac! :D

      Delete
  8. Imi place foarte mult, multumesc!

    ReplyDelete
  9. Arata bestial! Maya, pana si un amart de ou devine arta in mana ta! Felicitari!
    Adelina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc! Cel mai important este, ca e mai bun de cît arata :D

      Delete
  10. Arata extraordinar, felicitari! M-ar ajuta foarte mult sa stiu aproximativ cam cat trebuie tinuta la cuptor. Vreau sa fac o surpriza copiilor dimineata, sa fie gata cand se trezesc..deci, any idea, aproximativ? Multumesc mult!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. Timpul depinde de cît de tare vrei sa fie oul/galbenusul si unde plasezi tava în cuptor. La mijloc, are nevoie de aproximatin 10-12 minute pentru un galbenus mai moale, 15 minute mai tare.
      Daca vei plasa tava direct sub gratar, oul se va face mai repede, iar pîinea nu va mai fi asa rumenita dedesubt. Deci trebuie facut în functie de preferinta fiecaruia :)

      Delete