June 17, 2012

Crostini con fegatini di pollo

N-or fi ei cei mai frumosi si aspectuosi crostini, dar va asigur ca-s deliciosi. Asta, daca bineînteles va plac ficateii de pui. Decorati cu o felioara de ardei rosu, o rosioara cherry, o felie de castravete sau altceva, acesti crostini sigur ar potrivi bine ca aperitiv. Noua ne-au placut si reci. Reteta este inspirata de la o emisiune TV, nu mai stiu care si nici pe ce canal... e o reteta din aia vazuta din mers, si facuta în functie de amintiri :D






Ingrediente pentru 8 portii:
  • 16 felioare bagheta
  • 300 g ficatei de pui
  • 3 fire ceapa verde
  • 30 g sunca de Parma
  • 50 ml vin alb sec
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • patrunjel proaspat
  • salvie proaspata
  • sare, piper, nucsoara
Se pregatesc ingredientele. Ficateii si sunca se toaca marunt, ceapa se taie rondele subtiri, iar patrunjelul si salvia se toaca fin. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie, se adauga rondelele de ceapa si se soteaza 2-3 minute pe foc domol. Se adauga salvia si patrunjelul tocat ( am folosit doar o frunza de salvie si tot patrunjelul din imagine ) , ficateii si sunca, apoi se coace mai departe pe foc domol timp de 8-10 minute, amestecînd cînd si cînd. Se adauga vinul si se învîrte mai departe pe foc iute, pîna lichidul se evapora complet. În acest timp se condimenteaza dupa plac cu piper proaspat rîsnit, nucsoara razuita fin si se sareaza în functie de gust.




În timp ce preparati ficateii, grilati felioarele de pîine stropite cu putin ulei de masline,
pe un gratar (gril electric, o tigaie de fonta... ).



Se împart ficateii pe felioarele de bagheta si se servesc cu mare pofta!





O duminica frumoasa va doresc!

48 comments:

  1. Iartă-mă că te contrazic - eu cred că acești crostini sunt extrem de fotogenici, arată de milioane!... Mmmm, deja le simt gustul... I-am pus pe lista de execuție la categoria ”priorități”! Pupăciuni multiple.

    ReplyDelete
  2. Ei,cum nu,cui nu-i plac ficateii?
    Deliciosi!

    ReplyDelete
  3. Ficateii imi plac foarte mult, si cred ca sunt delicosi in felul in care i-ai facut. Pe langa asta imi place tare si mult si farfurioara ta ;;)

    ReplyDelete
  4. Arata ff bine, foarte apetisant!

    ReplyDelete
  5. imi plac ficateii, iar pozele sunt superbe!Pup

    ReplyDelete
  6. Mie imi place la nebunie ficatul. Da jur ca habar n-am avut de mancarica asta. O pun pe lista de to do ! Pupici

    ReplyDelete
  7. Ficateii sunt grozav de buni.Imi place ce ai facut tu.

    ReplyDelete
  8. Ador ficãtei tãi,mm...ce pofte imi faci!

    ReplyDelete
  9. Deliciosi!!!Superb ca aperitiv!Notat!Pup!

    ReplyDelete
  10. Simplu, bun, gustos si chiar si frumos! Ca intotdeauna de altfel Maya.

    ReplyDelete
  11. Excelenti sunt ficateii astia.
    Facem si noi ceva asemanator si e problema mare de tot sa ma abtin!

    ReplyDelete
  12. Chiar așa, oare este cineva care să nu iubească ficățeii? :))
    Iar așa cum i-ai prezentat tu, chiar și cei mai înverșunați opozanți i-ar găsi mirobolanți :D

    Dacă nici acum nu e caniculă la tine, plec cu valiza de căldură spre țara ta. Am zis! :)

    ReplyDelete
  13. Asta e o reteta specifica Toscanei si eu stiu cat de buna e pentru ca soacra mea o face :).

    ReplyDelete
  14. Arata tare bine!Mi-ai facut pofta...

    ReplyDelete
  15. Arata bine, chiar foarte insa eu le voi prepara pentru a imi face diminetile mai dulci.

    ReplyDelete
  16. Ne plac ficateii deci ne plac si acesti crostini,arata super bine !
    Pup

    ReplyDelete
  17. Imi plac mult ficateii, deci ma servesc cu o portie!!
    Pup cu drag

    ReplyDelete
  18. Régen jártam Nálad,de a csodálatom nem múlik!!!!

    ReplyDelete
  19. Mie imi plac si ca aspect! Iar gustul cred ca e demential!

    ReplyDelete
  20. Zau ca n-am inteles de ce te-au suparat pe tine acesti crostini !!!
    Sunt delicioasi si aratosi....buni rau.
    Te tzuc, duminica relaxanta !

    ReplyDelete
  21. Aici mai lovit...acesti crostini cu fegatini di pollo sunt preferatii mei in materie de crostini! Insa niciodata nu am pus si salvie in combinatie...trebuie sa incerc negresit! Duminica placuta iti dorim!

    ReplyDelete
  22. Sanda, chiar aratos nu este ficatul tocat, dar nu asta era important :))
    Multumesc si te pup pe obrajori! xo

    ReplyDelete
  23. Teo, multora nu le plac ficateii! Dar ei cu ale lor si noi cu ale noastre =))

    ReplyDelete
  24. Anto, sînt deliciosi ficateii gatiti astfel. Pupici!

    ReplyDelete
  25. Ramona, poate încerci reteta! Pup!

    ReplyDelete
  26. Licuta, eu cred ca merge perfect pentru aperitiv. Pe felioare micute de bagheta, pe un platou printre alte "maruntaie" :)

    ReplyDelete
  27. TWO, pai de ce e problema? :P

    ReplyDelete
  28. Arcadia, deci eu chiar nu-i gasesc nicicum aspectul mirobolant, ficateilor... Nici nu vrei sa stii ce-a zis nora-ta cînd i-a vazut! =)) Punctul nostru de vedere, celora care adoram ficateii... e diferit. Îi vedem cu papilele :))

    ReplyDelete
  29. Any, ma bucur ca am prins din mers, o reteta din Toscana. Cred ca la o emisiune pe raiuno am ascultat-o în timp ce trebaluiam prin casa.

    ReplyDelete
  30. Jucator, multumesc pentru vizita!

    ReplyDelete
  31. Mimmi, ma bucur ca-ti plac crostini!

    ReplyDelete
  32. Simona, cu mare drag! Te pup!

    ReplyDelete
  33. Fancy, gusul e cu muuuult mai bun fata de aspect! :D

    ReplyDelete
  34. Sidy, pai nu m-au suparat, dar na, important e ca au fost deliciosi!

    ReplyDelete
  35. Cosmin, am pus doar o frunza, ce-i drept una maaare. Data viitoare pun înca una :D Si voua o duminica frumoasa!

    ReplyDelete
  36. Lasă că-i papă ginerică, lui îi plac din adâncul papilelor =))

    Fetei îi fac eu o ciorbă de perișoare cu pesmet când sunt ficăței în meniul familiei ;)

    Bonus, o să fie și desert ciocolatos în ziua aia :P

    ReplyDelete
  37. O idee apetisanta ca de fiecare data....arata tare bine:)

    ReplyDelete
  38. Arcadia, poti sa începi cu desertul ziua aia :D

    ReplyDelete