N-or fi ei cei mai frumosi si aspectuosi crostini, dar va asigur ca-s deliciosi. Asta, daca bineînteles va plac ficateii de pui. Decorati cu o felioara de ardei rosu, o rosioara cherry, o felie de castravete sau altceva, acesti crostini sigur ar potrivi bine ca aperitiv. Noua ne-au placut si reci. Reteta este inspirata de la o emisiune TV, nu mai stiu care si nici pe ce canal... e o reteta din aia vazuta din mers, si facuta în functie de amintiri :D
Ingrediente pentru 8 portii:
- 16 felioare bagheta
- 300 g ficatei de pui
- 3 fire ceapa verde
- 30 g sunca de Parma
- 50 ml vin alb sec
- 3-4 linguri ulei de masline
- patrunjel proaspat
- salvie proaspata
- sare, piper, nucsoara
Se pregatesc ingredientele. Ficateii si sunca se toaca marunt, ceapa se taie rondele subtiri, iar patrunjelul si salvia se toaca fin. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie, se adauga rondelele de ceapa si se soteaza 2-3 minute pe foc domol. Se adauga salvia si patrunjelul tocat ( am folosit doar o frunza de salvie si tot patrunjelul din imagine ) , ficateii si sunca, apoi se coace mai departe pe foc domol timp de 8-10 minute, amestecînd cînd si cînd. Se adauga vinul si se învîrte mai departe pe foc iute, pîna lichidul se evapora complet. În acest timp se condimenteaza dupa plac cu piper proaspat rîsnit, nucsoara razuita fin si se sareaza în functie de gust.
În timp ce preparati ficateii, grilati felioarele de pîine stropite cu putin ulei de masline,
pe un gratar (gril electric, o tigaie de fonta... ).
Se împart ficateii pe felioarele de bagheta si se servesc cu mare pofta!
O duminica frumoasa va doresc!
Iartă-mă că te contrazic - eu cred că acești crostini sunt extrem de fotogenici, arată de milioane!... Mmmm, deja le simt gustul... I-am pus pe lista de execuție la categoria ”priorități”! Pupăciuni multiple.
ReplyDeleteEi,cum nu,cui nu-i plac ficateii?
ReplyDeleteDeliciosi!
Ficateii imi plac foarte mult, si cred ca sunt delicosi in felul in care i-ai facut. Pe langa asta imi place tare si mult si farfurioara ta ;;)
ReplyDeleteArata ff bine, foarte apetisant!
ReplyDeleteimi plac ficateii, iar pozele sunt superbe!Pup
ReplyDeleteMie imi place la nebunie ficatul. Da jur ca habar n-am avut de mancarica asta. O pun pe lista de to do ! Pupici
ReplyDeleteFicateii sunt grozav de buni.Imi place ce ai facut tu.
ReplyDeleteAdor ficãtei tãi,mm...ce pofte imi faci!
ReplyDeleteDeliciosi!!!Superb ca aperitiv!Notat!Pup!
ReplyDeleteSimplu, bun, gustos si chiar si frumos! Ca intotdeauna de altfel Maya.
ReplyDeleteExcelenti sunt ficateii astia.
ReplyDeleteFacem si noi ceva asemanator si e problema mare de tot sa ma abtin!
Chiar așa, oare este cineva care să nu iubească ficățeii? :))
ReplyDeleteIar așa cum i-ai prezentat tu, chiar și cei mai înverșunați opozanți i-ar găsi mirobolanți :D
Dacă nici acum nu e caniculă la tine, plec cu valiza de căldură spre țara ta. Am zis! :)
Asta e o reteta specifica Toscanei si eu stiu cat de buna e pentru ca soacra mea o face :).
ReplyDeleteaarata minunaaaaaat :*
ReplyDeleteArata tare bine!Mi-ai facut pofta...
ReplyDeleteArata bine, chiar foarte insa eu le voi prepara pentru a imi face diminetile mai dulci.
ReplyDeleteNe plac ficateii deci ne plac si acesti crostini,arata super bine !
ReplyDeletePup
Imi plac mult ficateii, deci ma servesc cu o portie!!
ReplyDeletePup cu drag
Régen jártam Nálad,de a csodálatom nem múlik!!!!
ReplyDeleteMie imi plac si ca aspect! Iar gustul cred ca e demential!
ReplyDeleteZau ca n-am inteles de ce te-au suparat pe tine acesti crostini !!!
ReplyDeleteSunt delicioasi si aratosi....buni rau.
Te tzuc, duminica relaxanta !
Aici mai lovit...acesti crostini cu fegatini di pollo sunt preferatii mei in materie de crostini! Insa niciodata nu am pus si salvie in combinatie...trebuie sa incerc negresit! Duminica placuta iti dorim!
ReplyDeleteSanda, chiar aratos nu este ficatul tocat, dar nu asta era important :))
ReplyDeleteMultumesc si te pup pe obrajori! xo
Teo, multora nu le plac ficateii! Dar ei cu ale lor si noi cu ale noastre =))
ReplyDeletePoliana, multumesc!
ReplyDeleteCristina, merci :)
ReplyDeleteAlina, te pup. Merci!
ReplyDeleteAnto, sînt deliciosi ficateii gatiti astfel. Pupici!
ReplyDeleteDiaMar, merci!
ReplyDeleteRamona, poate încerci reteta! Pup!
ReplyDeleteLicuta, eu cred ca merge perfect pentru aperitiv. Pe felioare micute de bagheta, pe un platou printre alte "maruntaie" :)
ReplyDeleteLa-Chef-A, merci!
ReplyDeleteTWO, pai de ce e problema? :P
ReplyDeleteArcadia, deci eu chiar nu-i gasesc nicicum aspectul mirobolant, ficateilor... Nici nu vrei sa stii ce-a zis nora-ta cînd i-a vazut! =)) Punctul nostru de vedere, celora care adoram ficateii... e diferit. Îi vedem cu papilele :))
ReplyDeleteAny, ma bucur ca am prins din mers, o reteta din Toscana. Cred ca la o emisiune pe raiuno am ascultat-o în timp ce trebaluiam prin casa.
ReplyDeleteEmily, multumesc! :*
ReplyDeleteHaplea, merci!
ReplyDeleteJucator, multumesc pentru vizita!
ReplyDeleteMimmi, ma bucur ca-ti plac crostini!
ReplyDeleteSimona, cu mare drag! Te pup!
ReplyDeleteMellissina, Köszönöm!
ReplyDeleteFancy, gusul e cu muuuult mai bun fata de aspect! :D
ReplyDeleteSidy, pai nu m-au suparat, dar na, important e ca au fost deliciosi!
ReplyDeleteCosmin, am pus doar o frunza, ce-i drept una maaare. Data viitoare pun înca una :D Si voua o duminica frumoasa!
ReplyDeleteLasă că-i papă ginerică, lui îi plac din adâncul papilelor =))
ReplyDeleteFetei îi fac eu o ciorbă de perișoare cu pesmet când sunt ficăței în meniul familiei ;)
Bonus, o să fie și desert ciocolatos în ziua aia :P
O idee apetisanta ca de fiecare data....arata tare bine:)
ReplyDeleteArcadia, poti sa începi cu desertul ziua aia :D
ReplyDeleteAlice, merci :)
ReplyDelete