May 28, 2013

Cosulete cu brînza

Cosuletele cu brînza sînt inspirate dintr-o convorbire telefonica la 3 dimineata, cu Uma. Din nou o reteta simpla si mai rapida decît vîntul. Cosuletele le puteti umple cu orice amestec de brînza doriti. Am folosit un aluat foietaj, dar sînt convinsa ca si un Pâte Brisée merge perfect, mai ales pentru cei care nu tolereaza blatul putin umed pe interior, asa cum iese cu foietaj. Pe mine nu ma deranjeaza. Cu un pâte brisée, copt putin înainte, sigur aceasta problema dispare. Cosuletele sînt bune atît calde cît si reci.


Ingrediente:

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 250 g Quark (brînza cremoasa de vaci)
  • 100 g feta greceasca
  • 100 g creme fraîche ( smîntîna groasa usor acrisoara)
  • 1 ou
  • 2-3 linguri chives tocat
  • sare
  • putin unt pentru uns formele
Se amesteca ingredientele pentru umplutura - Quark, feta, creme fraîche, ou, chives, sare. 




Foaia se taie în sase parti. Se pot taia rotunde sau cum doriti.
Eu le-am taiat patrate si le-am înghesuit în formele unse cu putin unt, 
apoi le-am umplut. Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200°C. 
Cînd a început a se rumeni desupra, am coborît tava un ejaj mai jos, 
si am redus temperatura la 180°C.
Am lasat pîna s-a rumenit putin brînza deasupra. 
 


Pofta buna! 
 



Cam asa arata o sectiune muscata. 
Umiditatea foii în interior este minimala. Dupa racire nici nu se mai observa :D


32 comments:

  1. Arata superb si sunt convinsa ca sunt delicioase. Pe mine m-au cucerit! :)

    ReplyDelete
  2. Ce bunatati !!!
    Eu de ce nu m-am gandit la asa ceva ? :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu, dar poti de-acum sa te gîndesti :P Mai bine le faci, iar dupa te gîndesti ce bune au fost =))

      Delete
  3. vai ce pofta!!!! bine arata super

    ReplyDelete
  4. Noi impartim cele mai bune idei noaptea :) Eu le-am facut ieri cu branza dulce si visine :)
    Ce-mi place foarte mult e taman faptul ca coca se face bine si nu ramane asa de umeda ca atunci cand ai face sa zicem placinta. In plus sunt frumoase, sunt elegante si usor de impartit la mancaciosi :)
    Va pup
    Uma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai da, de acord în toate, muaah!

      Delete
  5. Fooarte bune! Cred ca mergea niste chimen in ele :D

    ReplyDelete
  6. Foarte aratoase , de gust nu mai vorbim ...

    ReplyDelete
  7. Arata minunat! Si sunt convinsa ca-s delicioase!! :)

    ReplyDelete
    Replies

    1. Bune, da. Prea bune zic ai mei! :D

      Delete
  8. vai, de cand n-am mai ajuns pe pagina ta, numa bunatati ai pregatit!

    ReplyDelete
  9. Cum sa fac sa primesc si eu una?! Bune cred ca sunt...

    ReplyDelete
    Replies

    1. Hmmm, mai fac si dau o strigare? :D

      Delete
  10. Frumoase tare, numai bune pentru un party si nu numai. Iar cu umplututa putem jongla cum vrem.

    ReplyDelete
    Replies


    1. Exact! Merg perfect la un party!

      Delete
  11. Imi ploua in gura :D Nici pe mine nu ma deranjeaza aluatul putin umed, mai ales cand e umplut cu ceva ce-mi place f mult :) Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. E foarte putin doar cît sînt fierbinti. Dupa ce se racoresc nu mai.

      Delete
  12. Delicioase si rapide, atat pt. pofticiosi cat si pt. musafiri neanuntati, nu-i asa? Dar cand faci cosuletele astea, nu cred ca-ti mai vine sa deschizi usa la nimeni :P puup

    ReplyDelete
    Replies

    1. Deschizi usa, cum sa nu? Doar vrei sa te lauzi cu cosuletele :D

      Delete
  13. Te astept cu drag la Provocare "Dulce Romanie"! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca nu ne ia apa, încerc sa particip. Multumesc pentru invitatie, muahh!

      Delete
  14. Nagyon finom ez a sajtos kosár,és nem is bonyolult!El is tettem a könyvtáramba!!!Köszönöm!

    ReplyDelete
  15. Fac si eu ceva asemenator !! ;)

    ReplyDelete