April 24, 2014

...de Pasti

Sper ca ati petrecut sarbatorile în liniste si ati avut alaturi oameni dragi. Noi am sarbatorit cu ceva peripetii. Nu am întins masa mare si am cam mîncat pe bucati si pe sarite. Printre, am facut si cîteva poze. Nu-s meniuri si poze demne de Arta Culinara în sensul adevarat al cuvîntului, dar asta am servit noi :

- friptura a fost de fapt coaste picante cu cartofi piure si sparanghel verde la gratar
- ciorba de perisoare
- pulpe de rata confiate cu sos de portocale
- oua colorate cu crema de sfecla rosie cu hrean si sunca de Parma, brînza cu ceapa verde, ridichi nu am gasit!!!
- cozonac cu mac
- tarta cu crema de vanilie si fructe


În primul rînd, nelipsitele lalele :D


Ouale, chiar dupa ce le-am uns cu putin ulei. 


Oua colorate, sunca de Parma, brînza cu ceapa verde, crema de sfecla rosie cu hrean. 


Ciorba de perisoare. 



Friptura, adica coastele la gratar, picante, rumenite indirect vreo 3 ceasuri. 
Moi de se topeau în gura.Cartofi piure la cerere si sparanghel verde la gratar 
cu putin ulei de masline si un balsamico bun de tot. 




Cozonac cu mac. 



A doua zi de Pasti am avut (în afara de cele din prima zi, ciorba, cozonac, oua...etc )
pulpe de rata confiate cu sos de portocale. Alaturi am avut orez basmati. 



Tarta cu crema de vanilie si fructe.





Rata parfumata am asortat-o cu lacrimioare din gradina :)



18 comments:

  1. Cat de frumos e totul si da, as fi mancat din toate si as fi facut si bis! Superbe lalelele, dar si lacramioarele care imi amintesc de copilarie si de bunica.
    M-ai dat gata cu setul de farfurii, stii ca sunt topita dupa treburi de genul asta.
    Te pup cu drag Maya si inca o data la multi ani sanatosi si fericiti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult, draga Any!
      Te pup pe obrajori <3

      Delete
  2. Imi spui te rog cum ai facut oualele cu sfecla ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouale sînt cele fierte si colorate, sfecla e crema din recipientul de sticla. Reteta cremei aici : http://mayas-esprit.blogspot.de/2010/04/crema-de-sfecla-rosie-cu-brinza.html

      Delete
  3. Maya,ai avut o masa pe cinste!Pozele,ca todeauna....superbe!

    ReplyDelete
  4. Ouale au culori minunate. Ce coloranti naturali ai folosit? Merci :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am avut amestecuri concentrate de sfecla rosie, beta caroten, spirulina si frunze verzi... Am uns ouale fierbinti cu aceste concentrate, iar dua ce s-au uscat le-am uns cu putin ulei.

      Delete
  5. Se pot oferii si retetele la menuiurile delicioase pe care le-ati prezentat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tarte : http://mayas-esprit.blogspot.de/2007/03/tartele-mele.html

      Cozonac : http://mayas-esprit.blogspot.de/2011/12/cozonac-cu-mac-si-bulcute-cu-povirla.html

      Crema de sfecla rosie si hrean : http://mayas-esprit.blogspot.de/2010/04/crema-de-sfecla-rosie-cu-brinza.html

      Ciorba de perisoare e una obisnuita, coastele sînt rumenite indirect pe gratar timp de 3 ceasuri. Amestecul de condimente a fost un Wet Rub preparat de mine. O sa-l scriu direct aici sub imaginea cu coastele rumenite.

      Sparanghelul a fost scurt pe gratar, apoi taiat în bucati si stropit cu ceva ulei de masline si un balsamic foarte bun si putina sare.

      Sosul de portocale pe lînga pulpele confiate îl voi posta azi, iar reteta de pulpe confit e aici : http://mayas-esprit.blogspot.de/2011/05/confit-de-canard-si-ceapa-cu-prune-in.html

      Delete
  6. Delicios si rafinat ca intotdeauna draga Maya.
    Spune-mi te rog, cum ai vopsit ouale? sunt superbe!! merci mult in avans

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am avut extracte concentrate din diverse legume, frunze... Amestecuri cumparate.

      Delete
  7. Poze mereu de te incanta, iar meniul yumi.

    ReplyDelete
  8. VAIIIIIIII, delicioase toate. ARTA la cel mai inalt nivel... cum sa manânci asa ceva?! si florile.... wow! ai fotografii excelente! Te foarte admir! te pup draga mea.
    PS: azi am observat ca sub bradut au inflorit si lacramioarele mele :)) dar nu ma indur sa le aduc in vaza. Poate daca gasesc de cumparat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am vazut niciodata de cumparat. Eu am multe, iar sotul mereu aduce un buchetel în casa. Dar în vaza nu tin mult, asa ca mai bine nu le rupe, lasa-le acolo si te bucuri mai mult de ele :)

      Te pup!

      Delete