Sper ca ati petrecut sarbatorile în liniste si ati avut alaturi oameni
dragi. Noi am sarbatorit cu ceva peripetii. Nu am întins masa mare si am
cam mîncat pe bucati si pe sarite. Printre, am facut si cîteva poze.
Nu-s meniuri si poze demne de Arta Culinara în sensul adevarat al
cuvîntului, dar asta am servit noi :
- friptura a fost de fapt coaste picante cu cartofi piure si sparanghel verde la gratar
- ciorba de perisoare
- pulpe de rata confiate cu sos de portocale
- oua colorate cu crema de sfecla rosie cu hrean si sunca de Parma, brînza cu ceapa verde, ridichi nu am gasit!!!
- cozonac cu mac
- tarta cu crema de vanilie si fructe
În primul rînd, nelipsitele lalele :D
Ouale, chiar dupa ce le-am uns cu putin ulei.
Oua colorate, sunca de Parma, brînza cu ceapa verde, crema de sfecla rosie cu hrean.
Ciorba de perisoare.
Friptura, adica coastele la gratar, picante, rumenite indirect vreo 3 ceasuri.
Moi de se topeau în gura.Cartofi piure la cerere si sparanghel verde la gratar
cu putin ulei de masline si un balsamico bun de tot.
Cozonac cu mac.
A doua zi de Pasti am avut (în afara de cele din prima zi, ciorba,
cozonac, oua...etc )
pulpe de rata confiate cu sos de portocale. Alaturi am avut orez basmati.
pulpe de rata confiate cu sos de portocale. Alaturi am avut orez basmati.
Tarta cu crema de vanilie si fructe.
Rata parfumata am asortat-o cu lacrimioare din gradina :)
Cat de frumos e totul si da, as fi mancat din toate si as fi facut si bis! Superbe lalelele, dar si lacramioarele care imi amintesc de copilarie si de bunica.
ReplyDeleteM-ai dat gata cu setul de farfurii, stii ca sunt topita dupa treburi de genul asta.
Te pup cu drag Maya si inca o data la multi ani sanatosi si fericiti!
Multumesc mult, draga Any!
DeleteTe pup pe obrajori <3
Imi spui te rog cum ai facut oualele cu sfecla ?
ReplyDeleteOuale sînt cele fierte si colorate, sfecla e crema din recipientul de sticla. Reteta cremei aici : http://mayas-esprit.blogspot.de/2010/04/crema-de-sfecla-rosie-cu-brinza.html
DeleteMaya,ai avut o masa pe cinste!Pozele,ca todeauna....superbe!
ReplyDeleteMultumesc!
DeleteOuale au culori minunate. Ce coloranti naturali ai folosit? Merci :)
ReplyDeleteAm avut amestecuri concentrate de sfecla rosie, beta caroten, spirulina si frunze verzi... Am uns ouale fierbinti cu aceste concentrate, iar dua ce s-au uscat le-am uns cu putin ulei.
DeleteSe pot oferii si retetele la menuiurile delicioase pe care le-ati prezentat?
ReplyDeleteTarte : http://mayas-esprit.blogspot.de/2007/03/tartele-mele.html
DeleteCozonac : http://mayas-esprit.blogspot.de/2011/12/cozonac-cu-mac-si-bulcute-cu-povirla.html
Crema de sfecla rosie si hrean : http://mayas-esprit.blogspot.de/2010/04/crema-de-sfecla-rosie-cu-brinza.html
Ciorba de perisoare e una obisnuita, coastele sînt rumenite indirect pe gratar timp de 3 ceasuri. Amestecul de condimente a fost un Wet Rub preparat de mine. O sa-l scriu direct aici sub imaginea cu coastele rumenite.
Sparanghelul a fost scurt pe gratar, apoi taiat în bucati si stropit cu ceva ulei de masline si un balsamic foarte bun si putina sare.
Sosul de portocale pe lînga pulpele confiate îl voi posta azi, iar reteta de pulpe confit e aici : http://mayas-esprit.blogspot.de/2011/05/confit-de-canard-si-ceapa-cu-prune-in.html
Delicios si rafinat ca intotdeauna draga Maya.
ReplyDeleteSpune-mi te rog, cum ai vopsit ouale? sunt superbe!! merci mult in avans
Am avut extracte concentrate din diverse legume, frunze... Amestecuri cumparate.
DeletePoze mereu de te incanta, iar meniul yumi.
ReplyDeleteMerci, draguta! :*
DeleteCe rasfat culinar!!!
ReplyDeleteMultumesc!
DeleteVAIIIIIIII, delicioase toate. ARTA la cel mai inalt nivel... cum sa manânci asa ceva?! si florile.... wow! ai fotografii excelente! Te foarte admir! te pup draga mea.
ReplyDeletePS: azi am observat ca sub bradut au inflorit si lacramioarele mele :)) dar nu ma indur sa le aduc in vaza. Poate daca gasesc de cumparat.
Nu am vazut niciodata de cumparat. Eu am multe, iar sotul mereu aduce un buchetel în casa. Dar în vaza nu tin mult, asa ca mai bine nu le rupe, lasa-le acolo si te bucuri mai mult de ele :)
DeleteTe pup!