March 21, 2007

CAPELLINI AL POMODORO

  • Capellini/Paste
  • Rosii coapte
  • usturoi
  • busuioc proaspat
  • sare,piper
  • ulei de masline
Puneti apa cu sare la fiert.Taiati rosiile în 4,nu mai mult(O sa vedeti voi de ce )Într-o craticioara,puneti în 2 linguri ulei de masline, usturoi tocat la prajit.Nu lasati usturoiul sa devina rumen,da un gust amarui sosului.
 Adaugati bucatile de rosii si frunzele de busuioc.Sarati si piperati dupa gust.În momentul în care observati ca încep rosiile sa sa depieliteze(îmi place cuvîntul ),luati cratita de pe foc..sosul e gata.
Puneti capacul si lasati putin asa acoperit.Între timp ocupati-va de capellini,pe care le fierbeti al dente.În timp ce fierbe pasta... ..învîrtiti cu o furculita în oala cu sosul de rosii..veti observa ca rosiile se depieliteaza.Scoateti pileitele din oala cu o furculita ..bineînteles ca nu trebuie sa faceti acesta operatie daca nu doriti..dar asa,sosul e mult mai fin.
Cînd pasta e fiarta,scurgeti apa.În oala cu capellini puneti 1 lingurita de ulei de masline si amestecati putin. Aranjati Capellini pe farfurie,puneti sosul ,decorati cu ceva verde,pentru a avea steagul Italiei în fata ..si savurati!

1 comment:

  1. Bello.
    Ti posso suggerire gli spaghetti RIGATI Agnesi?!
    ...beh, io in Germania non li ho ancora trovati.
    si vede dalle foto che pure tu residi in Germania. Posso chiederti dove´?, cosi´ cambiamo qualche impressione se mai..

    Ah, un´altra domanda: sai qualche ricetta di torta ai müsli? Questo stavo cercando quando ho visto la tua pagina..

    Beatrice

    ReplyDelete