Aluatul
120 g unt moale 
250 g zahar 
3 oua batute usor 
1pachetel zahar vanilat 
1 lingura cafea solubila
150 g faina 
o lingurita praf de copt 
90 g smintina groasa 
Pentru aluat puneti în robot untul si zaharul, frecati spuma, adaugati ouale, vanilia si cafeaua dizolvata intr-o lingura de apa calda.Adaugati faina împreuna cu prafulul de copt si smîntîna si amestecati totul bine. Turnati într-o tava tapetata cu hîrtie de copt si dati la cuptor, la 160°C pentru 30-40 minute. 
 Copt
 Copt
Siropul
6 linguri zahar
100 ml apa
1 ness concentrat

Pentru sirop caramelizati zaharul, stingeti cu apa si fierbeti pina se dizolva caramelul. Luati de pe flacara si adaugati nessul. Insiropati prajitura.
 Glazura
 Glazura2 lingurite ness
120 g zahar pudra
20 g unt topit
Pentru glazura dizolvati cafeaua intr-o lingura de apa calda si amestecati-o impreuna cu untul topit in zaharul pudra, pina obtineti o pasta omogena.
 Intindeti cu grija peste prajitura, lasati glazura sa se intareasca putin si taiati in forma dorita.
 Intindeti cu grija peste prajitura, lasati glazura sa se intareasca putin si taiati in forma dorita. 



 
 
Cautam o prajitura cu ness si am gasit-o pe aceasta. Pare faina, asa ca am notat reteta. Voi reveni!
ReplyDelete