March 20, 2007

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA





Foaia

  • 1 bucata de cascaval 300 g, Ementaler 45% grasime

Pentru umplutura:

  • 200-250 g sunca presata
  • 3 oua fierte
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • 125 g unt
  • 150 brînza topita
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper




Sunca presata, ceapa, usturoiul, ouale fierte si patrunjelul, toate tocate marunt, se pun într-un vasîncapator. Se adauga untul si brînza topita - la temperatura camerei, taiate cubulete si se amesteca bine toate componentele.


Puneti apa la fiert într-o oala. Cînd aceasta clocoteste introduceti bucata de cascaval în apa. Luati oala de pe foc, acoperiti cu un capac si lasati sa se topeasca cascavalul aproximativ 20 de minute; asta depinde de felul cascavalului. De aceea este indicat sa faceti o proba cu furculita dupa 10-15 minute. Daca furculita patrunde bine bucata de cascaval si simtiti ca este moale, este gata!

Cînd cascavalul este moale se scurge apa din oala,
se rastoarna pe folie alimentara si se întinde o foaie de aproximativ 30 x 40 cm  cu sucitorul.




Aceasta foaie  se unge cu pasta de mai sus .
 
Se roleaza cu ajutorul foliei.



Se da la rece timp de 2-3 ore. Se taie feliute de 5-7 milimetri grosime.
Se serveste ca aperitiv acompaniat de legume proaspete. Potriveste bine cu ardei rosu,
cu rosii, castraveti etc. Merge si cu muraturi.



Se pot umple si ardeicruzi cu aceasta pasta, apoi se taie feliute.

sau rosii.


13 comments:

  1. Bravissima, Maya! Am vazut blogul tau pe Culinar. Sarbatori fericite, cu prietenie
    Laura din Italia

    ReplyDelete
  2. Laura,ma bucur ca ai dat de blogul meu.Toate cele bune tie si familiei tale.Pupici copiilor!
    Maya

    ReplyDelete
  3. am facut rulada asta, e super,toata lumea ma intreba de reteta :)) i-am indrepatat spre pagina ta. multumesc mult!!

    ReplyDelete
  4. Uahaha...e super rulada, mult mai misto....o fac de sarbatori, ce bine ca mi-ai atras atentia. Hai in top, te astept, daca as putea ti-as da 1000 de voturi pe zi :-)Muah, muah !!!!

    ReplyDelete
  5. Am incercat rulada aseara! Excelenta! Sotzul nu mai incapea in piele de fericire. :)

    ReplyDelete
  6. Cum am mai spus şi cu alte ocazii, o să-i recomand Geaninei reţeta...

    ReplyDelete
  7. Ginuca,dupa 100 de ani,vad si eu mesajul tau! :)

    ReplyDelete
  8. Cristian,sigur..de ce nu? :D
    Cu rata,cum ramîne ? :D

    ReplyDelete
  9. hahaha maya....am incercat multe retete de pe blog ul tau si au iesit delicioase....dar sa ti spun de ce radeam la inceput...am pus cascavalul intr o oala si l am last la fiert 20 de min...hahaha acum am vazut ca nu am citit bine....dar tot a iesit rulada mea delicioasa..multumesc mult pt retete...Morena

    ReplyDelete
  10. Buna seara Maya! Rulada este delicioasa! Am avut de curand oaspeti si am primit multe laude. Vreau sa-ti impartasesc din experienta mea: eu am mai adaugat ceva marar si zeama de la o lamaie, asa mi-au sugerat papilele mele. Multumesc! :)

    ReplyDelete