April 26, 2007

PIEPT DE PUI ÎN SOS CU ACORDEOANE DIN CARTOFI


Ingrediente: 
  • piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei
  • vin alb
  • faina
  • lapte
  • 2 linguri smîntîna
  • verdeata
  • 1 lingurita concentrat de rosii
  • cartofi
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • usturoi feliat/bucati
  • ceapa rosie feliata/pestisori
  • unt

Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui.
Se pun în uleiul încins si se prajejc bine pe ambele parti.

Attached Image

Se sting cu vin alb.

Attached Image

Dupa ce scade vinul, scoatem bucatile de carne afara si le pastram calde.

Attached Image

În vasul unde am prajit carnea, adaugam o lingura de faina, amestecam putin, dupa care stingem cu lapte. Condimentam dupa plac cu sare, piper,nucsoara... + verdeturi tocate.
Adaugam si pasta concentrata de tomate, se amesteca putin dupa care se adauga si smîntîna.
Se lasa sa traga un clocot usurel de tot.

Attached Image

Se pun bucatile de piept în sos si se lasa sa traga la foc mic  înca 10-15 minute.

Attached Image

Cartofii sînt inspirati din acordeoanele lui Alex. ACORDEOANELE!

Attached Image

Am pregatit aromele

Attached Image

Fiind noi,cu coaja subtire,i-am spalat doar si i-am crestat.

Attached Image

I-m pus în folie.

Attached Image


Peste am pus cîte o felioara de unt irlandez.
Bucatile de usturoi si ceapa, verdeata. Am sarat si piperat.

Attached Image

I-am împachetat, apoi i-am dat în cuptorul neîncalzit la 250°C timp de 35-40 minute.

Attached Image

Noua ne-a placut mult la toti.

Attached Image

Attached Image

În farfuria mea, i-am rasturnat cu partea de jos în sus ...asa faini rumeniti au fost!

Attached Image

2 comments:

  1. totusi in ce cantitate se pune laptele?arata f bine mancarea si pare o reteta super gustoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonimule, pai asta nu e o reteta batuta-n cui, nu avem nevoie de cantitati. Lapte pui în functie de cît de gros îti place sosul. Noua ne place mai subtire. Deci eu zic ca cel putin 500 ml la lingura de faina. Dar fiecare cu gusturile sale :)

      Delete