December 14, 2013

Salata de sfecla rosie cu mozzarella

Salatica asta e o editie de iarna a salatei caprese :D

Titlul e deja aproape toata reteta. Voi ma stiti. Cît mai simplu, cît mai rapid si cît de bun se poate. Bineînteles, vorbind din punctul meu de vedere... stiti voi treaba cu gustul. Fiecare cu cel din dotare :)
Ce-i drept, reteta necesita ceva timp, dar nu timp pierdut, ca între timp puteti face altceva. De exemplu puteti decora bradutul de Craciun sau puteti sta la o cafea cu cineva drag, sau vizionati un episod din serialul preferat... în timp ce se coace sau fierbe sfecla. Coapta e mai gustoasa, dar e buna si fiarta. Daca alegeti s-o fierbeti, o puneti într-un vas cu apa si o priza de sare, si o lasati sa fiarba pe foc lejer 30-50 minute. Depinde de marimea sfeclei. Eu am copt-o. Mi se pare mai gustoasa. Nu stiu cît am tinut-o la copt, dar am verificat-o cu un ac de prins rulade. Cînd acesta a patruns usor, am zis: gata! :D În ambele cazuri lasati sfecla cu tot cu coaja. Tot asa o lasati pîna e rece. 
Salatica mea, arata cam asa : 


 Ingrediente:
  • sfecla rosie fiarta sau coapta
  • mozzarella
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • piper negru, proaspat macinat
  • zahar, o priza
  • zeama de lamîie, dupa gust
  • coaja de lamîie (optional)
  • verdeata - aici alegeti ce doriti

Cel mai bine se începe cu prepararea dressing-ului. 
Amestecati zeama de lamîie cu putina coaja data pe razatoarea fina, 
ceva ulei de masline, putin zahar si verdeata tocata. 
Verdeata puteti alege de la patrunjel.. pîna la ce va place. 
Mie însa cel mai mult îmi place cu busuioc sau chives. 


Sfecla se curata si taie felii. Mozzarella se feliaza.
Cele doua vedete se aseaza pe un platou dupa cum va place,
apoi se stropeste peste tot cu dressing, se sareaza si pipereaza,
se lasa sa traga 5 minute, apoi se serveste cu maaaaare pofta! 





S-aveti un weekend minunat!   


 Imagine atasata

4 comments: