March 15, 2007

Icre







  • 5 lingurite de icre
  • 5 linguri rase de gris
  • 250 ml apa (în care am fiert grisul)
  • 100 ml ulei
  • zeama de lamîie
  • 1 ceapa rosie (micuta)
  • si ceva apa carbogazoasa
Am amestecat apa cu grisul si le-am pus la fiert.
Am învîrtit destul de des pîna s-a îngrosat.

Dupa ce s-a racorit grisul, l-am adaugat în vasul robotului împreuna cu icrele.

Am dat drumul robotelului sa-si faca jobul.
Între timp am turnat cîte putin ulei si din cînd în cînd
cîteva picaturi de apa carbogazoasa si stropi de zeama de lamîie,
asta pîna s-a terminat uleiul.
Apoi am tocat o ceapa rosie micuta si am adugat-o în vas.


Am mai mixat 20-30 secunde.

Bunut :D


Pe bagheta alba... mmm!



3 comments:

  1. "1 ceapa rosie/miucuta" Ce vrei sa spui cu miucuta?

    ReplyDelete
  2. O sa-mi cer scuze în monitorul oficial al României,ca am tastat o litera aiurea(banuiesc ca nu e singura)...si tot acolo dau un anunt în care voi transmite anonimilor destepti toate salutarile mele :D

    Bea o cafeluta,si gîndeste-te la o ceapa mai micuta :D
    (...si ai grija sa nu lacrimezi cînd o toci!Chiar si cele mai micute cepe,pot provoca lacrimi de crocodil :) )

    ReplyDelete
  3. Buna Maya,
    Te urmaresc de ani de zile (de pe culinar), am facut o gramada de retete de-ale tale(iti multumesc pt ele), dar spre rusinea mea n-am postat nimic. Eu fac icrele cu cartof fiert(cu gris nu-mi plac). Zdrobesc bine cateva cubulete de cartof fiert, pun icrele si incep sa le prepar normal, picurand ulei. Din cand in cand picur cativa stropi da apa minerala pt ca le albeste frumos.La sfarsit pun zeama de lamaie si uneori marar proaspat tocat(au un gust foarte bun cu marar).Ceapa nu pun din motive de probleme biliare, dar sunt foarte bune asa fara. Cartoful nu se simte deloc deloc si ies albe si tapene (adica pot sa intorc bolul ca raman in el). Sper sa nu te superi ca am scris reteta mea, dar daca incerci vei vedea cat sunt de bune.
    Sa ai o zi frumoasa!
    Andreea

    ReplyDelete