Ingrediente:
- 1 conopida de marime medie
- 1 portie sos bechamel mai subtire*
- 400 g carne macinata ( vita si porc)
- 2 fire de ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 2 linguri pesmet înmuiat/ sau o chifla înmuiata si stoarsa
- sare, piper, nucsoara, chimen macinat fin
Între timp se prepara sosul. Daca doriti puteti adauga verdeata. Eu am avut marar proaspat din gradina.
*Bechamel mai subtire:
40 g faina
50 g unt
800 ml lapte
nucsoara, piper, sare
marar tocat (optional)
Se încinge untul într-o cratita. Se adauga faina si se prajeste scurt în unt amestecînd continuu cu telul. Se adauga laptele în timp ce se amesteca cu telul. Se potriveste de sare, piper si nucsoara si se fierbe amestecînd în continuare timp de 5 -7 minute pe foc domol.
Chiftelutele se fac din carnea macinata amestecata cu ceapa si usturoiul tocat,
se adauga pesmetul înmuiat, se potriveste de sare, piper,
nuscoara si chimen macinat apoi se framînta bine si se formeaza bilute.
Se aseaza peste conopida cu sos si se da vasul în cuptorul fixat pe 190-200°C aproximativ 50 minute.
Pofta buna!
arata extraordinar! faina combinatia! Pup
ReplyDeleteFoarte bine arata papica ta.
ReplyDeleteLa noi din pacate este foarte cald.
Pupici!
Arata delicios voua cat va i-a sa gatiti o asemenea reteta minunata?
ReplyDeleteImi place mult reteta Maya, sa stii ca am s-o incerc si eu ;) Te pupik si o seara minunata!
ReplyDeleteDoamne ce bine arata.. yamy
ReplyDeleteMmm....ce bine aratã totul, mie tare poftã de sos...ai pus si mãrar...ce bunãtate!!!
ReplyDeleteArata de milioane,de retinut combinatia,cred ca e un deliciu!Pupici
ReplyDeleteArata absolut delicios! Am sa o incerc cat de curand!
ReplyDeleteFaina combunatia , imi place
ReplyDeleteEste numai ora 10 si deja mi-e foameee, dar nu-i de mirare...cu asa bunatate prezentata de tine!
ReplyDeleteAbea astept sa incerc si eu :)
O zi frumoasa :*
Bun, bun, de retinut pe viitor, ca acum cica vine vremea frumoasa:))
ReplyDeleteHey
ReplyDeleteMaya's World
This has brightened my day! Never have thought in that way before! I really appreciate you for posting such a nice and useful post.
Doamne cat de bun trebuie sa fie!
ReplyDeleteNu m-as fi gandit niciodata la o astfel de combinatie, chiar maine am sa incerc aceasta reteta, sper sa-mi iasa la fel de gustoasa, pe cat de frumoasa este in farfuria ta,te pup, o seara placuta si thx for sharing!!!
ReplyDeleteArata minunat! Super ideea!
ReplyDeleteNu am mancat nciiodata.. dar tare as fi curioasa de gust..
ReplyDeletePupici
Provocatoare ca intotdeauna...Combinatia trebuie sa fie absolut senzationala. Seara placuta!
ReplyDeleteNu am mancat in combinatia asta, dar cred ca e un deliciu!Arata grozav de bine!Pup!
ReplyDeleteTare bunut ce ai pregatit tu aici!
ReplyDeletePup
Arata ca de obicei.. de nota 20!! Interesanta combinatia, noua pentru mine.
ReplyDeleteEu cam am probleme cu chiftelutele, nu mai apuc sa le pregatesc in nici o mancare ca nu mai am ce.. nu prea rezist si dau iama prin ele inainte sa apuc sa le folosesc la gatit:)
Maya dragă, mi-ai făcut așa o poftă!... dar nu aveam carne măcinată și îmi era lene să merg la magazin să cumpăr (era seara târziu și eram obosită după muncă) așa că am înlocuit chifteluțele cu brânză (parmezan și mozzarella), am pus o țâră de pesmet deasupra și niște susan. A ieșit ceva demențial! Pupici!
ReplyDeleteImi place conopida,mai ales in combinatia asta!Pupici!
ReplyDeletecat de bine arata! Abia astept sa ajunga conopida si in bucataria mea, ca anul, asta n-a vazut-o :P Pana atunci ma delectez cu pozele tale frumoase!
ReplyDeleteWow cat de bine arata!
ReplyDeleteO asa combinatie eu chiar nu pot refuza..arata extrem de apetisant!
ReplyDeleteAlina, merci!
ReplyDeleteDiaMar, acum e cald si la noi! Doamen ajuta :D
ReplyDeleteCarmen, pai nu ia prea mult timp. Cît se pregateste tot... asta depinde cum lucrezi, apoi la cuptor tre' sa stea vreo 50 minute.
ReplyDeleteMika, pofta buna si sper sa-ti placa!
ReplyDeleteBia, merci!
ReplyDeleteRamona si eu ador mararul!
ReplyDeleteFlory, noua ne-a placut! Pup apasat!
ReplyDeleteAlina, spor la treaba! Ma bucur ca-ti place!
ReplyDeleteDorina, merci!
ReplyDeleteDelicious, multumesc. O zi frumoasa si tie!
ReplyDeleteIoana, cine stie cît timp va fi frumos? :D
ReplyDeleteFurniture, thanks for visiting my blog! :D
ReplyDeleteAny, ma bucur ca-ti place!
ReplyDeleteCraita, inventez si eu pe moment, cu ce gasesc pe piata :D
ReplyDeleteFancy, merci!
ReplyDeleteSimona, poate încerci! Pupici!
ReplyDeleteLicuta, niciodata nu e prea tîrziu! Te pup!
ReplyDeleteMihaela, multumesc!
ReplyDeleteTWO, hai, tu chiar trebuie sa rezisti! Un om cu atîta rabdare!
ReplyDeleteSanda, ma bucur ca te-am inspirat! Te pup!
ReplyDeleteTeo, multumesc. Te pup!
ReplyDeletePoliana, multumesc pentru cuvintele frumoase!
ReplyDeleteHaplea, merci!
ReplyDeleteAlice, multumesc!
ReplyDeleteGinuca, te pup!
ReplyDeleteBuna maya,
ReplyDeleteam incercat sa prepar reteta si dintr-un motiv pe care nu-l stiu, sosul bechamel arata ( dupa ce l-am scos din cuptor ) ca o maioneza taiata.Care crezi ca e motivul ?Unde am gresit (sunt incepatoare )
Multumesc pt raspuns,
Violeta
Violeta, îti spun sincer, nu stiu. In mod normal un sos cu faina nu se "taie" ca maioneza.
ReplyDeleteIn general aceste sosuri coapte se taie daca cumva în compozitie se regaseste oul... Ai pus ou în chiftele?
Maya, ai ghicit, am pus ou in chiftele.Ai pus diagnosticul corect .Cred ca ți-ai dat doctoratul in bucătărie :). Mii de multumiri ! Violeta
ReplyDeleteDa, am nimerit si eu =))
ReplyDeleteHallo Maya! Wie geht's? Tocmai ce am mancat si noi de pranz si ghici ce am pregatit??? :) Atat socrii cat si sotul meu au rostit in cor: Delicios! Iti multumesc pentru "ajutor". Un sfarsit de saptamana placut!
ReplyDeleteMaya, ma bucur ca v-a placut! Salutari!
ReplyDeleteam facut si eu reteta asta acum vreo luna...ne-a placut mult. si daca tot am intrat dupa 100 de ani, am zis sa multumesc frumos si sa te salut.
ReplyDeletecricket