March 20, 2007

PÎINE ÎN FORMA DE PANDORO

500g faina
1 pliculet drojdie uscata(7 g)
1 ou întreg+ 1 albus
125 ml apa
100 ml lapte
70 g unt topit
1 lingurita zahar
1 lingura sare
1 galbenus+ cîteva picaturi de apa rece pt. uns pîinea,înainte de a o baga la cuptor
Se pune faina în castron,se presara drojdia uscata peste,se adauga lingurita de zahar si sarea si se amesteca. Se amesteca apa cu laptele si untul topit,se adauga cîte putin si se framînta mai departe.Se aduga si 1 ou intreg + 1 albus,se framînta mai departe,pîna aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se pune la un loc caldut si se lasa asa ,pina îsi dubleaza volumul.Apoi se framînta usor,se da forma dorita(se poate împleti..etc..) sau se pune pur si simplu într-o tava unsa cu ceva unt. si se mai lasa putin la crescut.Între timp se lasa cuptorul la încalzit la 170°C .Cînd acesta a ajuns la temperatura potrivita,se unge pîinea cu galbenusul de ou putin subtiat cu apa rece,se baga tava la cuptor si se lasa ...depinde de forma..daca e în tava întinsa,si pîinea e împletita..îi ajung 35-40 minute..daca o faceti in tava înalta, are nevoie de 50-60 minute. Cînd e coapta,se scoate si se lasa la racit pe un gratar

Sectiune


2 comments:

  1. Oho, cum arată... Nici nu vreau să mă gândesc la gust, mai ales atunci când e fierbinte...

    ReplyDelete
  2. Da...nimic nu e mai bunca pita calda,si mirosul care se împrastie în toata casa!pîine proaspata!Mmmm! :)

    ReplyDelete