March 10, 2010

Prajitura de ciocolata


Schokoladenkuchen
  • 110 g faină______________________110 g Mehl
  • 170 g zahăr_____________________170 g Zucker
  • 110 g unt_______________________110 g Butter
  • 100 g ciocolată amaruie____________Bitterschokolade
  • 350 g ou (6 oua mici)______________350 g Ei (6 kleine Eier)
  • 30 g cacao______________________30 g Kakaopulver
  • 50 g migdale macinate_____________50 g gemahlene Mandeln
  • 30 g amidon(Gustin)______________30 g Stärke(Gustin dr. Oetker)
  • 30 ml lapte______________________30 ml Milch
  • 1 lingurita rasă praf de copt_________1 gestrichener TL Backpulver
  • extract de vanilie_________________Vanilleextrakt
  • coajă de portocală,răzuită fin________geriebene Orangenschale


Se freacă untul cu zahărul.Se adaugă ouăle,laptele şi coajă de portocală răzuită,se mixează bine. Se amestecă făină cu cacaoa,amidonul,migdalele măcinate,extractul de vanilie şi praful de copt apoi se adaugă cîte o lingură
amestecûnd continuu,pînă obţinem o masă omogenă.
În cele din urmă se adaugă bucăţelele de ciocolată,se amestecă uşor.


Butter mit Zucker schaumig rühren.
Eier,Milch und die geriebene Orangenschale zugeben, gut durchmixen.
Mehl mit Kakaopulver,Stärke,gemahlene Mandeln,
Vanilleextrakt und Backpulver mischen und
löffelweise unterrühren bis eine homogene Masse entstanden ist.
Als letztes die gehackten Schokostückchen unter den Teig mischen.


Attached Image


Se preincălzeşte cuptorul la 180°C.
Se toarnă masa de ciocolata într-o formă cu perete detaşabil(28 cm Ø ),
unsă şi tapetata cu făină,şi se coace 35-40 minute la 175-180°C.


Den Backofen auf 180°c vorheizen.Die Schokoladenmasse in eine befettete, bemehlte Springform(28 cm Ø ) geben und 35-40 Minuten bei 175-180°C backen.



Attached Image




Attached Image




Glazura

  • 100 g ciocolată de lapte___________100 g Milchschokolade
  • 50 g ciocolata amăruie____________50 g Bitterschokolade
  • 2 lingurite ulei___________________2 TL Öl


Se mărunţeşte ciocolata,şi se topeşte în bain marie.
Cînd ciocolata este complet topită,se adaugă uleiul,se amestecînd continuu.
Uleiul ajută ca glazură să rămînă moale şi să lucească frumos.
Glazurăm prăjitura cu glazură de ciocolată.



Schokolade hacken und im Bain-Marie schmelzen lassen.
Wenn die Schokolade komplett geschmolzen ist,
das Öl unter ständigem Rühren einfließen lassen.
Das Öl sorgt dafür, dass die Schokoladenglasur weich bleibt und schön glänzt.
Den Kuchen mit Schokoladenglasur bestreichen.


Attached Image





Attached Image





Attached Image



Attached Image


23 comments:

  1. Dulciurile îngraşă, nu? Dar ce ne-am face fără ele? O zi bună îţi doresc...

    ReplyDelete
  2. Cristian,da,dulciurile îngrasa.Mîncam si noi mai putine :D
    O zi frumoasa si tie!

    ReplyDelete
  3. Maya, minunat arata prajitura! Denise este o fetita (oops! scuzati, domnisoara :) )tare norocoasa!

    ReplyDelete
  4. Merci,Bunny :D
    Da,domnisoarele au ras prajitura...pe loc :D

    ReplyDelete
  5. Arata super bine! Eu sunt innebunita dupa dulciurile cu ciocolata.
    Te pup!
    Flori

    ReplyDelete
  6. Flori,eu nu le am cu prajiturile cu ciocolata...mai deloc.Dar fiica-mea e lesinata dupa ele :D

    ReplyDelete
  7. Oh Maya, du bist eine teufelin, sowas in der Fastenzeit zu präsentieren.
    ich liebe diesen Kuchen jetzt schon abgöttisch. Lass mir ein Stück übrig, ja ?
    Herzlichst Shoushou

    ReplyDelete
  8. Buna Maya, e super prajitura ta. Chiar vreau sa o incerc si eu. Migdalele sunt prajite? Sau nu conteaza...
    Te pup, si succes in continuare in ceea ce faci!

    ReplyDelete
  9. Cristina,eu nu am prajit migdalele.Au fost din alea fara coaja si fin macinate.
    Multumesc de aprecieri si de vizita :)

    ReplyDelete
  10. Meine Liebe Shoushou,diesen Kuchen gibt es schon lange nicht mehr.Am 26 Februar in der Früh wurde er gebacken,und am Nachmittag von neun hungrige Mädchen(Handballmannschaft meiner Tochter) in zwei Minuten verzehrt :D

    ReplyDelete
  11. Meine Liebe Shoushou,diesen Kuchen gibt es schon lange nicht mehr.Am 26 Februar in der Früh wurde er gebacken,und am Nachmittag von neun hungrige Mädchen(Handballmannschaft meiner Tochter) in zwei Minuten verzehrt :D

    ReplyDelete
  12. fain tortul tau,sau prajitura?

    ReplyDelete
  13. Sa traiasca mamicile de adolescenti
    ciocolatosi !

    ReplyDelete
  14. Pansy,e prajitura...zic eu.Tort e ala mai cu crema,si mai frumos decorat..adica ceva ce nu prea o sa vezi pe la mine =))

    Eu nu le am cu ciocolata,dar fetele au zis ca a fost extraordinar de bun :D

    ReplyDelete
  15. Lia,sa traiasca toate mamicile!Te pup :)

    ReplyDelete
  16. Delicios ! :) Draga mea, ai un premiu la mine pe blog. Te pup.

    ReplyDelete
  17. Maya ce bine arata aceasta prajitura/tort si cred ca este delicioasa o voi incerca si eu cred in weekend.Ciocolata presupun ca trebuie sa iau dinaceea la vrac nu? Eu am sa incerc sa adaug si niste nuci prajite in ea sa vad cum iese caci mie imi plac mult prajiturile cu nuci.
    sobakawa pillow

    ReplyDelete
  18. sapunurinaturale,cred ca merg bine si nucule prajite.
    Eu am folosit ciocolata amaruie normala,de calitate.Ciocolata de lapte care vine amestecata în glazura a fost de la Milka.
    Nu folosesc deloc ciocolata de menaj.

    ReplyDelete
  19. Maya arata foarte bine.Nici eu nu le am cu dulciurile din ciocolata.Eu mananc doar cioco alba,numai ca baietii mei sant inebuniti dupa dulciuri cu ciocolata,si sant nevoita sa fac, ca altfel..............!

    ReplyDelete