- 6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile)
- 250 ml lapte
- 1 ceapa micuta
- 1 lingurita unt
- 1 ou
- 1 legatura mica patrunjel
- sare,piper
- 1 lingurita faina(fac.)
- nucsoara(fac.)
Taiem chiflele feliute,cubulete..
Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.
Lasam sa traga vreo 10 minute,dupa care framîntam putin.
Tocam ceapa fin, o calim în unt,atît cît sa se înmoaie(nu se rumeneste)
O aduaugam la aluatul de chifle si lapte.
Adaugam patrunjelul,oul si condimentam cu sare ,piper.
Eu ,nucsoara nu pun,ca nu îmi place.Framîntam.
Daca aluatul vi se pare cam moale,adaugati 1 lingrita de faina.
Nu am mai adaugat,pentru ca am obtinut o consistenta buna.
Formam 6 bile.
Daca le faceti cu cîteva ore înainte de a fi servite,
pastrati-le la rece acoperite cu folie/punga,sau într-o doza ,pentru a nu se usca.
Le fierbem în apa cu sare cînd începe a clocoti usor.
Galustele sînt fierte ,atunci cînd se ridica la suprafata.
Se servesc cu sosuri,la fripturi...
Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.
Lasam sa traga vreo 10 minute,dupa care framîntam putin.
Tocam ceapa fin, o calim în unt,atît cît sa se înmoaie(nu se rumeneste)
O aduaugam la aluatul de chifle si lapte.
Adaugam patrunjelul,oul si condimentam cu sare ,piper.
Eu ,nucsoara nu pun,ca nu îmi place.Framîntam.
Daca aluatul vi se pare cam moale,adaugati 1 lingrita de faina.
Nu am mai adaugat,pentru ca am obtinut o consistenta buna.
Formam 6 bile.
Daca le faceti cu cîteva ore înainte de a fi servite,
pastrati-le la rece acoperite cu folie/punga,sau într-o doza ,pentru a nu se usca.
Le fierbem în apa cu sare cînd începe a clocoti usor.
Galustele sînt fierte ,atunci cînd se ridica la suprafata.
Se servesc cu sosuri,la fripturi...
mmmmmmmm arata bine tare!
ReplyDeletein austria am mancat asa ceva si nu pricepeam ce sunt, dar erau bune :)
ReplyDeleteIna,sînt interesante,si sînt super cu orice sos!
ReplyDeleteXTC,daca ti-au placut,încearca-le :)
ReplyDeleteExact cum spune XTC ne-au servit in Austria cu ceva asemenator dar cu carne de vita erau si langa ne-au dat varza murata calita. Eu nu am mancat, nu pot sa-ti spun ce gust aveau dar mi s-au parut ca sunt niste perisoare uriase de ciorba :D
ReplyDeleteeu am mancat cu carne de caprioara si sfecla rosie, servita calda si foarte FOARTE dulce, au o manie la ei sa fie mancarurile foarte dulci
ReplyDeletesi mint eram in germania in Konigsee, http://images.google.ro/images?hl=ro&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:en-US:official&hs=5AV&q=K%C3%B6nigsee&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
superb loc
Ina-Asa perisoare uriase se mai fac aici din ficat,si se servesc în zeama..dara sa mari perisoare din carne..eu nu am vazut.dar se poate sa fie..nu stiu .
ReplyDeleteXTC,deci tu ai mîncat galustele astea din pîine,cu varza si carne de caprioara pe lînga,nu? Doar nu erau perisoarele din carne de caprioara..?
ReplyDeleteEu nu o fac foarte dulce,dar a mea e foarte aromata de la cuisoare si scortisoara :D
da, o galusca imensa similara cu a ta, din paine, cu carne de caprioara si sfecla rosie, nu varza, servita calda si foarte dulce, sos aromat si dulce
ReplyDeleteera ca o tocanita, mai speciala
PS: am zis ca era dulce ? :)
am uitat sa specific, galusca nu era dulce, doar restul
ReplyDeleteXTC-eu nu ma mîncat carne de caprioara niciodata..
ReplyDeleteOricum ,galushcoiu asta se haleste pe lînga sosuri,tocanite,frupturii suculente..si bineînteles si pe lînga varza asta dulceaga.