![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBK5fTitYKq2MOoG_KSdj6JGe2iI49zBa0A01XIitn3AqhOA-xGqdL9zvvKBvIF06ouxv2z36k-G8kjolFs7tiV6rRuARf2tTq-VFmOTKAWJ2eMl7V4vthUovBbcWfqAcH6RZBZPqwOCfI/s400/lachs+%288%29.jpg)
- 1 somon(ca.1 kg)
- 500 g spanac
- 1 lingurita faina de grîu(merge perfect si integrala)
- 1 lingurita faina de porumb
- 1 lingurita de verdeturi uscate/din rîsnita
- 1/4 lingurita boia
- 1/4 lingurita usturoi deshidratat macinat
- 1/2 lamîie
- usturoi
- sare
- piper
- ulei de masline
O reteta usor de preparat,extrem rapida,bogata în vitamine si destul de usoara din punct devedere caloric.
Deci,curatam spanacul de o parte din codite,
îl spalam în multe ape si-l lasam la scurs.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbcp_25etM9aLw7nOZK_ApwOXbuvxVUF1GjNQx_4eb-eCpsq-6sIQ5uZahq7uOBhyphenhyphenoEbn4iHP_b4yuaAJyxgQ5FPL451K4evRTy18Ibj-K3a9WKECua9rcWbZsO9_YfKDkc_o_E0dwGIuz/s400/lachs+%281%29.jpg)
Alegem un somon mai maruntel..adica mai slabanog :D
Îl curatam pe toate partile,îl taiam felii de 2-3 cm grosime.
(capul îl aruncam..adica eu l-am aruncat)
Scoatem oscioarele cu penseta...stiu,munca de chinez batrîn! :D
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9j5zkYbyxyKC3VU65r4otRdGHiy2uie1xHmpf0iNo2mHLG5xxpia-LGPSy3GHMMob_g7arXs98TjObAmYlzUaDLqxq5UE1-tUdlSaNRc1mhhQ7OtTQB5CZbKWeThNnSs8M7FgM8Px90aZ/s400/lachs+%282%29.jpg)
Amestecam toate condimentele,faina..etc
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM-BWc9FCQFmOsm-w3FniLt3D4la4jzGJ4DplVgTLUCfTzeczuiYln6vToPgm00b7drMp86L7O92ZBVwTNrB1O0gMprL9yBVRcFijQSkGEtJMmPE4ipSS6nR06L7gPHRIl7hT0idmeFp_E/s400/lachs+%283%29.jpg)
Prima data pregatim spanacul,care merge iute-iute!
Într-o cratita antiaderenta,punem 2-3 linguri de ulei de masline,
si cînd este încins adaugam 2-3 catei de usturoi
(eu am avut capatîna) si o felie de lamîie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidqQkIRRr_hjRtCTCxnznT_VUEH5cV4XIVIrmrNQJfMs3HhWDhQqqlMBFFTNqTJoW29GjPsObsHm5SEDwXH4vqYg-928bUTftmaELxOYsTpH8iDcx718Bhlij_5rI2O8KeYz8lVBzkyl44/s400/lachs+%284%29.jpg)
Cînd se simte parfumul lamîii si cel al usturoiului,adaugam spanacul.
Condimentam cu ceva sare,si piper daca doriti
(eu nu am pus).
Amestecam timp de 4-5 minute.
Din toata oala de spanac,mai ramîne o mîna :D
Înainte de a da vasul deoparte,stoarceti ceva zeama de lamîie,
amestecati..dupa care ne dedicam somonului salbatic!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEif9_klzH-HQdIsQrZ6IDtllDOvu6hub5_1dU0WTKxqQYINU73fm_nTbbAWU5N2bSKwXzogAhrkAy2zagyUCN60iGKKK77yv4c7hwNtS_BoWhYcac3Rj0ZJMpbgzWEM33FQqitSZcBo49Iw/s400/lachs+%285%29.jpg)
Într-o tigaie antiaderenta,încingem pe foc lejer 2 linguri de ulei de masline,împreuna cu o ramurica de rozmarin si 2 catei de usturoi.
Cît se încinge uleiul,presaram amestecul de condimente uscate
pe feliile de somon/ambele parti.
Înainte de a pune feliile în tigaie,îndepartam usturoiul si rozmarinul,
pentru ca se arde,si da o nota amruie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZtnmxX0VVrRLmOAW2ESgaI30SDyq2ZMEcaUBtGJbBUS2TdfznMLedNKG7tu6Fq2iaIqJQN15eQiisroUigbh3t74oglHjdFYCbg6yPFRfv8Vwig5wsfBijtuPGZfF5myIaIgkbVg2BBok/s400/lachs+%286%29.jpg)
Prajim cîteva minute pe o parte,si cîteva pe cealalta..
cîte minute,depinde de gustul fiecaruia si de textura somonului.
Nu îl uscati!Eu nu am lasat mai mult de 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCtKJoH0SS2ekxCY-JHM1XvZRw9jUsAOBZYgdBurIZXsRR6cuHsMWykH2FEGR7emhyphenhyphenUMBXe4INGtqX-_EDCnFdKADpHZtHlUkU0-o8TOf-FTS_FN6u70NazX5_mbBtND_TO7SVR2s7fqyG/s400/lachs+%287%29.jpg)
Noua ne place mult..sper sa va placa si voua!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYQ8W0VareYvKwUsV-9-WgmBFYfP_tIoYHrIupkOivfoUulyXVM5qRhFTmhtdEyHFIyMt59FKN-Ru1pJhhSE0-1N9KOgBzJPgq-Zxm226ppDdvkUDL7arl4hs1RbkYsKDMe6aNxWhcQPTB/s400/lachs+%289%29.jpg)
Spanacul,l-am facut dupa o reteta de-a lui Jamie.
Asa l-a facut si el!Este mai mult ca un fel de salata de spanac.
Nu se fierbe/gateste mai mult de cîteva minute..doar cît sa se înmoaie.
Imi ploua groaznic in gura! Felicitari, esti foarte priceputa! Sarbatori minunate!
ReplyDeleteMultumesc!
ReplyDeleteSarbatori fericite în continuare,si la multi ani!