O reteta pregatita în urma cu ceva vreme, dar uitata. Fuziune între o varzuca murata si una proaspata... ca aia murata e acra nene! Dar bunaaaaaaaaa! Pentru mine premiere atunci, ca nu mai amestecasem niciodata varza dulce cu varza murata.
De atunci o fac destul de des, deoarece gasesc farza murata buna, dar prea acra pentru papila mea, asa ca o fuzionez :D
Ingrediente:
- 2 linguri oloi de masline
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 morcovi, tocati grob
- 100 g costita afumata feliata subtire(asa de gust), apoi tocata... cumva
- 2 frunze proaspete de dafin
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 800 g varza dulce, taiata fidelute
- 500 g varza murata, taiata fidelute
- 1 cana apa
- 1 lingura marar tocat
- 1 lingurita boia de ardei
- sare, piper
- 1 mînuta risoni*, optional
Am calit olecuta ceapa în ulei de masline pîna a devenit transparenta,
am adaugat morcovii si costita si am mai lasat putin pe foc, amestecînd.
Între timp am adaugat frunzele de dafin si semintele de chimen. Apoi am
presarat varza dulce, am lasat sa scada din volum pret de 2-3 minute,
dupa care am adaugat-o si pe cea murata, si am acoperit cu apa (prea
multa!). Înainte de a fi aproape fiarta varza, am condimentat cu sare,
piper, boia de ardei si am adaugat mararul tocat. Pentru ca în oala era
prea mult lichid pentru gustul meu, am aruncat o mînuta de risoni * (paste,
un model de Barilla - se aseamana la forma cu orezul cu bob lung) , am
amestecat si închis focul. Am lasat sa traga vreo 20 de minute, apoi la
masaaa! A iesit taaare buna!
buna idee cu fuzionarea asta!
ReplyDeleteMie trimite-mi o bucata de varza murata ca n-am mai mincat de nu stiu citi ani, ca o fuzionez eu linga o friptura... Si eu tot varza gatesc in seara asta, doar ca e proaspata din gradina, dar nu merge de sarmale, asa ca am pus straturi foile si umplutura si le-am acrit cu lamiie, ca bors are mama in tara, eu nu... ca n-am tarite, desi eram specialista la umplut bors, cind eram la mama fata, nu de cind sint maritata... Te-am pupicit si-ti doresc pofta buna la fuzionat..., mama, cit m-am lungit cu vorba, o fi de la varza murata...
ReplyDeleteYummy ce bunatate!!!
ReplyDeleteChiar acum am pe foc un varzoi cu costita afumata.:))
ReplyDeleteDelicioasa fuziunea ta!:)
eu nici micul dejun nu l-am luat, mi s-a facut o foameeee:)
ReplyDeleteMi-ai facut o pofta... Super combinatia.. n-am incercat niciodata..
ReplyDeleteDelicioasa varza ...imi place ce ai pus in ea. Si mama mea cateodata facea varza cu jumatate acrita si jumatate dulce.
ReplyDeleteo saptamana buna...ciao!
Combinatia e minunatã, pt. sotul gãtesc cu varzã dulce, dar favorita mea e cea acrã. Asa un amestec ne impacã pe amândoi:)
ReplyDeletebuna
ReplyDeleteas dori sa facetoi de mancare intr-o zi si sa aratati cum faceti varza calita, dar fara varza murata, daca ma intelegeti, ca eu sunt in germania si varza murata sa zicem a e mai greu de gasit
ms
Si eu le combin de multe ori si sunt total de acord cu tine: iese o mancarica taare buna!
ReplyDeleteSi mie imi place foarte mult combinatia dulce-acru cand vine vorba de varza :) Plus ceva costita afumata este un super deliciu!!
ReplyDeleteOloi? :)):P Asa se cheama si pe la bunicii mei, si ma mai distrez si eu folosind cuvinte de acolo :) Mancarica e grozava ;)
ReplyDeleteImi place foarte mult combinatia, neaparat trebuie sa incerc si eu!!!
ReplyDeleteCe bunatate! N-am acces la varza murata, am cumparat o data de la magazin la cutie si nu mi-a placut deloc. Poate pe la un magazin romanesc daca dau de asa ceva.
ReplyDeleteCe fuzionare apetisanta, ioii Doamne!!!
ReplyDeleteExcelent! Nu ramane decat sa aprinzi focul in soba si apoi sa savurezi in liniste aceasta mancare nemaipomenita de varza! O saptamana frumoasa iti dorim!
ReplyDeleteAproape identica este si reteta mea de varza.
ReplyDeleteCu tot french cooking-ul pe care il prestez eu in ultimul timp, reteta asta ramane printre favoritele mele. Mai adaugi si niste ardei iute langa si nu-mi mai trebuie nimic altceva
Cu prima ocazia cand voi face varza , o voi combina si eu !! M-ai facut tare curioasa !!! ;)
ReplyDeleteCuscră dragă, azi am mâncat varză d-asta cu risoni. Nimic neobișnuit dacă ar fi doar asta, dar uimirea te va cuprinde cănd ți-oi spune că a gătit-o Oswald. De când cu gemenele din familia noastră eu sunt musafir acasă, așa că frâilele gospodăriei le-a luat colegul care se inspiră des de pe blogul tău. Dar cum el e un mare artist :P, de obicei aduce modificări rețetelor în funcție de ce are prin cămară. Amu o făcut întocmai cum ai zis, rezultatul a fost sublim, performanță ce merită menționată în analele blogului tău. Am zis! :D
ReplyDeleteMa bucur ca v-a placut fuziunea mea. Acu' la frigu asta, trebuie mai multa costita =))
ReplyDeleteArcadia, am observat ca Oswald face de toate, inclusiv pîine buna rau! Pupam cuscru harnic si cuscra cu tot cu gemene si ceilalti copii frumosi de care este înconjurata!