Îmi plac mult ardeii umpluti. Cel mai mult cei fara carne. Cum tot mai ies ardei in gradina, dar sînt micutei si atît de fragezi, m-am gîndit sa-i prepar putin diferit fata de varianta clasica de ardei în sos de rosii, sau jumatati de ardei umpluti mai crocant, pe care de altfel îi ador. Sau aici, reteta de ardei umpluti mai "altfel" ...deci, da, astia-s mai diferiti. Mai gratinati. În orice caz, ai mei au fost tare încîntati, desi s-au uitat cam lung cînd am scos vasul din cuptor. "Was ist das?" , "Ardei gratinati." , "Hää?" :D
Ingrediente:
- 26 ardei pitici
- 4 linguri orez
- 2-3 fire ceapa verde, taiata rondele
- 4 morcovi marisori, tocati fin
- 2 linguri patrunjel, tocat
- 1 cana apa calda
- 1 doza de rosii în suc propriu, facuta pireu cu mixerul vertical
- 3 frunze proaspete de dafin
- mozzarella razuita (din aia gen cascaval, nu cea proaspata din zer)
- 2 linguri ulei
- sare, piper, nucsoara
Cum altfel ar intra pe-o farfurie 26 de ardei? :D
I-am spalat si taiat capacele, si i-am curatat pe interior de seminte.
Am dunstuit ceapa cu morcovii în putin ulei.
Am adaugat orezul si patrunjelul, si am mai amescat 2-3 minute la foc iute,
dupa care am turnat apa. În timp ce umplutura a fiert, am condimentat-o.
Cu acest "pilaf" am umplut ardeii. I-am arajat într-o forma termorezistenta,
am turnat pireul de rosii deasupra, am adaugat frunzele de dafin, iar deasupra am presarat
mozarella. Am dat forma în cuptor la 180°, si am lasat pîna s-a rumenit brînza.
Deliciosi!
Sunt prima si nu poti sa spui ca nu mai ai!Eu mananc portii mici ca sa pot gusta din toate.Tare faini i-ai facut!Pupici!
ReplyDeleteNu, nu zic ca nu mai am, dar chiar nu mai am =))
ReplyDeleteAzi nu am gatit nimic. Mîine vine mama, si am cam fost toata ziua pe coclauri. Am mîncat pe drumuri.
Dar îti promit ca îi mai fac, si voi savura cu gîndul la tine!
Pupici multi si un weekend minunat!
trebuie sa fie tare buni, dupa cum arata..totusi carnivora din mine prefera si putina carnita....:))))Te pup!
ReplyDeleteSi eu vreau , macar un ardei mititel, imi place aceasta umplutura, am sa savurez in liniste acesti ardei!!!! :) Pup cu drag!
ReplyDeletemaya,maya in noaptea asta numai la ardeii tai ma gandesc pana maine cand ii fac,ti-au iesit minunat
ReplyDeletelike,like,like si de multe ori like!!felicitari!!!weekend frumos!!
ReplyDeleteVai ce bine arata!!!! Mi s-a facut foame.
ReplyDeleteDesi sunt carnivora, la cum arata si cu mozzarela deasupra... ma inscriu la o portie. Pup!
ReplyDeleteiar facusi minunatii?super arata,eu prefer varianta "necarnivora" dar poporului(a se citi sotului) ii tre' si o halca de carne langa ardei.oricum cred ca ar fi pe gustul nostru.pup si week-end minunat
ReplyDeleteEste delicios!!!
ReplyDeletePupici multi si un weekend minunat!!
Gizi
De data asta o s-o gasesti tu pe fiica-mea pe presul de la usa,cu Perla in brate :D!
ReplyDeleteNu stiu ce sanse am sa gasesc ardei asa mititei,dar am sa caut si sa-i fac.Cu siguranta o sa fie super incantata.Superb arata!Pupici!
super,o reteta foarte gustoasa,felicitari,o zi placuta
ReplyDeletemai am loc pe pres?? salivez aici in nestire.. arata minunat, de gustos nu mai zic nica.. ca balesc rau !
ReplyDeletePfuuuu! Minunati! Pup.
ReplyDeleteNo, nici n-am mancat ashe, dar nici n-am auzit..amu'stiu si trec la treaba! Minunata treaba ;-) puup
ReplyDeleteAm venit dupa miros.Si eu tot asa ii prefer mai mult (fara carne),dar nu si restul familiei.Sunt grozavi.Pupici!
ReplyDeleteEu i-am comis si acuma pot sa-ti spun reactia Omului ;
ReplyDelete- Deosebit de fini !!!! :)
ce tare arata ! ii comit neaparat si eu !
ReplyDeleteAcum am recoltat din gradina, un soi de ardei gras rosu, micuti si frumosi, numai buni pentru reteta ta delicioasa. Chiar ca este de salivat.
ReplyDeletePupici!
Ce bine arata!!! Cred ca au fost tare buni! Pupici!
ReplyDeleteTrebuie incercati cat de curand.
ReplyDeleteSi asa nu mai stiu ce sa fac demnacare, asa ca s-ar putea chiar saptamana viitoare sa-i fac.
PS. recunosc ''vanita''. :)
Ce frumosi sunt !!!! Imi si imaginez cum miroase atunci cand ii faci , ador acel miros ;) ...
ReplyDeleteOAU!
ReplyDeleteArata de nota 11.Gustul cu siguranta este pe masura.O seara linistita iti doresc.
ReplyDeleteO idee minunata si eu ii ador ardeii umpluti de post(fara carne adica) dar nu i-am gratinat niciodata...iar cand fierb parfumul lor ma innebuneste...
ReplyDeleteca sa nu mai repet ca gustul ardeilor mei nu v-a avea niciodata dulceata ardeilor din gradina ta!!!!!!!!
Te-am pupat si o saptamana frumoasa!!
Végig néztem az oldalt,én már nem mondok semmit,úgyis csak annyit tudnék mondani szuper!!!Mit még!!!
ReplyDeleteSuper bine arata, Maya. Si ce-miplac ardeii, doar stii
ReplyDeleteminunata reteta ta, o voi prelua si eu data viitoare
pupicei , draga mea
mmm,ce degetari frumosi,si eu ii mai gratinez pe cei de post,sint asa buuni!:)
ReplyDeleteAlinutzika, eu prefer mai necarnivori, dar îmi plac si cei cu carne :D
ReplyDeletePup.
Adela, pofta buna. Te pup!
ReplyDeleteYaya, sper ca ai avut vise placute. Pupic!
ReplyDeleteFantezie în bucatarie, multumesc :)
ReplyDeleteLaura, banuiesc ca între timp ti-ai potolit foamea :D ma bucur ca îti plac. Pupici.
ReplyDeleteSra, si noi sîntem carnivori, dar mîncam mai putina carne. Acum ca e mama aici, vom mînca mai multa. :D
ReplyDeletePup!
Sara, acum avem si noi o carnivora la masa. A ajuns mama, si deja am servit friptura de vita, porc si doua ratuste la cuptor =))
ReplyDeleteBune, dar ne simtim obositi! Serios.
Azi am facut un pilaf de orez cu morcov, mazare verde, ceapa, patrunjel, marar...etc, si deja a fost super! :D
Pup.
Gizi, multumesc! Pupici si o zi frumoasa îti doresc :)
ReplyDeleteFlory, a mea nu prea se omoara dupa gratinuri, si s-a strîmbat. dar dupa antrenamentul de handbal, foamea a fost mare si a probat. A fost încîntata. Chiar i-a placut mult.
ReplyDeleteAstept fetele! Pup :*
Ina, multumesc. Si tie o zi frumoasa.
ReplyDeletePupic.
Anto, este loc, este! Insider Info : se poate intra si pe portita din spate =))
ReplyDeletePup.
Andreea, multumesc :)
ReplyDeleteLiana, la fel si eu. Nu vazut, nu auzit, dar idee prin cap trosnit! :D
ReplyDeleteDiaMar, trebuie sa-i îmbii mai des, si daca nu vor îi ameninti =)) :D
ReplyDeleteTe pup.
Lia, ai sot cu papila delicata!
ReplyDeleteMa bucur ca v-au placut ardeii :)
Pupici, draga mea.
Pansy, e usor, si-s usori :D
ReplyDeletePup.
Pentru carnivori, îi serviti ca garnitura :D
Vasi, sper sa-ti placa! Te pup si s-aveti pofta :*
ReplyDeleteLicuta, au fost tare buni. Poate-i încerci. Pupici :*
ReplyDeleteBucate apetisante, daaaaa, Ahoi!
ReplyDeleteVaporul lui Felix =)))))
Te pup!
Cat, asta m-a doborît si pe mine! Atît de placut au umplut bucataria cu miros. De fapt mirosea si prin gradina. Chiar m-a întrebat cineva întrecere pe la portita, a ce miroase asa bine :D
ReplyDeletePupici :*
Raphaelly, merci :)
ReplyDeleteHaplea, noua ne-au placut tare mult! :*
ReplyDeletePetronela, si noi am avut anul asta pentru prima data asa ardei, de felul asta. Au fost tare gustosi si extrem de parfumati! Cred ca mai ajung sa adun de-o tura. Si apoi cam gata cu gradinaritul. Mai am castraveti. Sînt curioasa cîti o sa mai iese. Tare multi am avut anul asta.
ReplyDeletePupici :*
Köszönöm, Melli.
ReplyDeleteSok puszit!
Alice, cu maaare placere. Pupici si sper sa-ti placa ardeiutii! :*
ReplyDeleteAlison, eu i-am facut pentru prima data. Nici nu am mai vazut, nici mîncat. Toata lumea a fst încîntata, deci se repeta :D
ReplyDeletePupic.